10 Aralık 2018 Pazartesi

PAZI SARMASI

Pazı sarması tarifi
Pazı sarması nasıl yapılır
Zeytinyağlı pazı sarması tarifi
Malzemeler:
  • 1 adet irice demet pazı
  • 2 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı domates püresi
  • 2 adet kuru soğan 
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • Karabiber 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Pirinç ayıklanıp, sıcak su içinde bekletilir.
  • Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
  • Süzülen pirinçlere, tuz, baharatlar ve ince kıyılmış dereotu da eklenerek karıştırılır.
  • Pazı yapraklarının sarmaya uygun olanları ayrılıp, yıkanır.
  • Yapraklar saplarından tutularak kaynar su dolu tencereye batırılıp erimemesi için hemen çıkartılarak süzgeç üzerine alınır.
  • Süzülen yaprakların sapları ve ortadaki sert kısımları bıçakla kesilip çıkartılır.
  • Yaprakların iki ucu birleştirilerek iç malzemesi konulup, sarılır.
  • Yapraklar çok büyükse ikiye bölünerek sarılır.
  • Kesilen saplar tencerenin altına bir sıra konulup, üzerine sarılan pazılar düzgünce sıralanır.
  • Pazıların üzerine uygun bir tabak kapatılıp, tabağın üzerini bir iki parmak geçecek kadar su konulur.
  • Zeytinyağı, bir iki kaşık domates püresi ve tuz da eklenerek 15-20 dakika kadar pişirilir.
  • Servis tabağına alınan pazı sarmaları tercihen yanında yoğurtla ılık olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...