Pazı sarması nasıl yapılır
Zeytinyağlı pazı sarması tarifi
Malzemeler:
- 1 adet irice demet pazı
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı domates püresi
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinç ayıklanıp, sıcak su içinde bekletilir.
- Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- Süzülen pirinçlere, tuz, baharatlar ve ince kıyılmış dereotu da eklenerek karıştırılır.
- Pazı yapraklarının sarmaya uygun olanları ayrılıp, yıkanır.
- Yapraklar saplarından tutularak kaynar su dolu tencereye batırılıp erimemesi için hemen çıkartılarak süzgeç üzerine alınır.
- Süzülen yaprakların sapları ve ortadaki sert kısımları bıçakla kesilip çıkartılır.
- Yaprakların iki ucu birleştirilerek iç malzemesi konulup, sarılır.
- Yapraklar çok büyükse ikiye bölünerek sarılır.
- Kesilen saplar tencerenin altına bir sıra konulup, üzerine sarılan pazılar düzgünce sıralanır.
- Pazıların üzerine uygun bir tabak kapatılıp, tabağın üzerini bir iki parmak geçecek kadar su konulur.
- Zeytinyağı, bir iki kaşık domates püresi ve tuz da eklenerek 15-20 dakika kadar pişirilir.
- Servis tabağına alınan pazı sarmaları tercihen yanında yoğurtla ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.