Patates Çanağı Tarifi
Yoğurtlu Patates Salatası
Patates Mantısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5-6 adet patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Nane
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Yapılışı:
- Patatesler iyice yıkanıp, haşlanır.
- Sıcakken kabukları soyulan patatesler, patates ezici veya çatalla hiç pütür kalmayıncaya kadar ezilip, tuz eklenir.
- Ezilen patateslere istenirse çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz, kırmızı pul biber eklenip, karıştırılır.
- Patates püresinden küçük mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elimizle çanak şekli verilir.
- Kenarları dereotu veya maydanozla süslenerek, servis tabağına alınır.
- Başka bir kapta süzme yoğurt, yoğurt ve mayonez karıştırılır.
- Ezilen sarımsaklar ve biraz da tuz eklenerek patates çanaklarının içine doldurulur.
- Zeytinyağında bir çay kaşığı domates salçası veya kırmızı biber, nane yakmadan çevrilip, servis edileceğinde patates çanaklarının üzerine dökülür.
Fikir çok kendine has geldi. Daha önce hiç karşılaşmamıştım. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilwww.forestofnoreturn.blogspot.com
Aslında çok bilinen tariflerden ama teşekkür ederim.
Sil