3 Aralık 2018 Pazartesi

KREMALI MANTARLI TAVUK

Kremalı Tavuk Tarifi
Limon Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi
Limon Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır
Mantarlı Tavuk Tarifi
Malzemeler:
  • 600 gram tavuk göğsü (kişi başı 100 gram) 
  • 400 gram mantar 
  • 3 yemek kaşığı limon suyu 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı sıcak su 
  • 200 ml süt kreması 
  • Yarım su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Tavuk göğüsleri ince uzun şeritler halinde kesilir.
  • Zeytinyağlı tavaya azar azar eklenerek iyice kızartılır.
  • Mantarlar irice doğranarak tavuk göğüslerine eklenir.
  • Suyunu çekene kadar kavrulup, pişirilir.
  • Sıcak su, limon suyu ve süt kreması eklenip, karıştırılır.
  • Ocaktan almaya yakın yemeğe sütün içinde ezilen un da eklenir.
  • Bir iki taşım daha kısık ateşte kaynatılıp, ocaktan alınır.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...