Süt reçeli tarifi
Süt reçeli nasıl yapılır
Süt reçelli kurabiye tarifi
Dulce de leche tarifi
Dulce de leche nasıl yapılır
Bizim için bu yazın favorilerinden olan süt reçelini ( dulce de leche) yaz boyunca bir kaç defa yaptım.Beyaz kurabiyelerin içinde kontrast olması için, bu defa biraz daha fazla kaynatarak koyu renkli olmasını sağladığım süt reçelinin bence hem rengi hem de karamelli tadı diğerlerine göre çok daha güzel oldu.Benim süt reçeli için burada verdiğim ölçüler yarım ölçü ama siz süt reçelini tam ölçüsü ile yaparsanız, gerektiğinde kullanmak için buzdolabınızda elinizin altında hazır olarak bulundurabilirsiniz.Hiç bir şey yapamazsanız, kahvaltılarınızda kullanabilir, kahvenize bir kaşık ekleyebilir veya süt reçelli dondurma yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı pudra şekeri ile karıştırılır.
- Diğer malzemeler de karıştırılarak hamur yoğurulur.
- Streç filme sarılıp, buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir.
- Buzdolabından çıkınca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Kurabiyelerin ortasına bastırılarak çukurlaştırılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir.
- Ortasındaki çukur kısımlara çay kaşığı ile süt reçeli konulur.
Süt reçelinin yapılışı:
- Derin bir tencerede süt ve toz şeker kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca karbonat eklenir.
- Dibinin tutmaması için arada karıştırılır.
- Orta ateş üzerinde rengi koyulaşana kadar kaynatılır.
- Ocaktan indirilip, soğuyunca kullanılır.