19 Aralık 2012 Çarşamba

GÜRHAN VE PELİN'E MUTLULUKLAR

Şeker hamurlu kurabiye tarifi
Düğün kurabiyesi nasıl yapılır
     Çalışma hayatına ilk başladığımız yıllarda biz de, arkadaşlarımızın çoğu da yeni evliydi.Sonra zaman nasıl hızlı geçti de çocuğumuz olacak yaştakiler iş arkadaşlarımız oldu bilemiyorum.Gürhan bizim emekliliğe yaklaştığımız günlerde işe başladı, son günlerimizde iş arkadaşlarımızdan oldu ama kalbimizde ki yeri iş arkadaşının çok ötesindeydi her zaman.Biz onu o kadar sevdik ki, eşim her zaman bir kızım olsa gözüm arkada kalmaz sana verirdim derdi ama kızımız olmayınca biz oğlumuz Gürhan'ı verdik,Pelin kızımızı aldık.Dilerim; yüzlerinde tebessüm, yüreklerinde sevgi ile nice yıllar birlikte, mutlu yaşasınlar.
     Blog dünyasına girmeye karar verdiğim günlerde blog ile ilgili, nerede ise bütün teknik sorunları, bazen geceler boyu uğraşarak Gürhan halletti.Bu kadar çok emeği varken Ankara'da çok istememe rağmen ona kurabiye, pasta yapamamıştım.Kısmet düğünü için kurabiye yapmakmış.Gerçi, düğün telaşesi içinde kurabiyeleri ulaştırmak biraz zaman aldı ama ben çok özenerek yapınca bir an önce ellerine geçsin istedim. Kurabiyeleri her zaman ki kurabiye hamuru tarifi ile yapıp, ön kısmına gelin damat figürü, arkasına ise isimlerini ve düğün tarihlerini yazdım.Bu mutlu günlerine ait benden ufak da olsa bir hatıra kalsın istedim.


17 Aralık 2012 Pazartesi

MELKİ ( ÇINTAR ) KIZARTMASI

Melki kızartması tarifi
Çıntar nasıl kızartılır
Kanlıca mantarı kızartması tarifi
     Yağmur sonrası nihayet mantarların dönemi başladı :) Aslında bir kaç defa aldım, kızartmasını, kavurmasını yaptım ama o kadar özlemişiz ki, her seferinde yedikten sonra fotoğrafını çekmediğim aklıma geldi.Pazarlarda küfeler içinde satılan mantarlardan yapılan kızartma, kavurma eskiden beri çok sevdiğim yemeklerden biriydi.Uzun yıllar buralardan uzaklarda yaşayınca bu lezzetlerden biraz ayrı kaldım.Gerçi, her melki mevsiminde anneciğim koli ile gönderirdi ama dökme suyla değirmen dönmüyor hemen bitiverirdi, çoğu zaman da parçalanmış olarak ulaşırdı elimize.Kuzey Ege'de Melki, İzmir'de Çıntar, bazı bölgelerde de Kanlıca Mantarı diye bilinen bu turuncu renkli mantarın seveni çok ama eskisi kadar bol rastlanmıyor maalesef.Annem genelde kavurmasını yapardı, ben kızartmasını da çok seviyorum.Kızartma için genelde küçük melkileri seçip, parçalamadan tek parça olarak kızartıyorum.Üçe, dörde bölerek de kızartılabilir ama tek parça olunca daha güzel göründüklerini düşünüyorum.İster kızartıp çıtır çıtır meze gibi, isterseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile yemek olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram melki (çıntar) 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Kızartmak için zeytinyağı 
Yapılışı: 
  • Melkilerin büyük olanlarının sapları kesilir.
  • Parçalamadan yıkanıp, kurulanır.
  • Sapları kopardığınız orta kısımların dokusuna bakılıp, gerekirse bıçakla çıkartılıp temizlenir.
  • Büyük olanlar iki, üç parçaya bölünüp, küçükler olduğu gibi kullanılır.
  • Tuz eklenmiş un ile her tarafları unlanıp, fazla unları silkelenir.
  • Bol zeytinyağı kızdırılmış derin bir tencerede kızartılıp, kağıt havlu üzerine alınır.
  • İstenirse yanında sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis edilir.

13 Aralık 2012 Perşembe

BABAN SANA İDAMLAR ALACAK


     Bu gün Erdal Eren'in ölüm yıl dönümü,hayatının baharında hayatına son verileli 32 yıl olmuş,yani yaşasa bu günlerde elli yaşında bile olmayacak bir yaştaymış.Çoğu blogger arkadaşımızın doğum tarihinin seksenli yıllar olduğu düşünülünce, doğdukları yıllarda bu coğrafyada yaşananları belki de sadece o yılları anlatan filmlerden, televizyon dizilerinden görüyor ve belki de inanamıyorlardır yaşananlara.Oysa dizilerdeki acılardan çok daha fazla acılar yaşandı o yıllarda, şimdi ki gibi tonton bir ressam, yattığı yerden hesap veren bir ihtiyar olarak tanımadık bizler Kenan Evren'i. 17 yaşında gencecik bir çocuğun yaşını büyüttürüp; asmayıp da besleyelim mi diyerek pek çok çocuğu, genci baskılar, işkenceler, kelepçeler, gözaltılar ve zindanlar ile tanıştırdı.O yıllardan unutulmayan,o yılların simgelerinden hemen hepimizin içinde bir sızı olarak kalan bir isimdir Erdal Eren.Bu sızıyı daha sonraları pek çok sanatçı şarkılarında, şiirlerinde dile getirdiler.Şair Gülten Akın'ın Büyü şiiri Erdal Eren'e yazılmış en anlamlı şiirlerden yalnızca bir tanesidir.

Büyü de baban sana,
Büyü de büyü
Acılar alacak yokluklar alacak
Büyü de baban sana

Büyü de baban sana
Büyü de büyü
Bitmez işsizlikler,açlıklar alacak,
Büyü de baban sana

Büyü de baban sana
Büyü de büyü
Baskılar,işkenceler,
Kelepçeler,gözaltılar,
Zindanlar alacak

Büyü de baban sana
Büyü de büyü
Büyüyüp de on yedine geldiğinde,
Baban sana idamlar alacak.

3 Aralık 2012 Pazartesi

İZMİR BUTİK PASTACILAR VE KURABİYECİLER BULUŞMASI

 

     İzmir Butik Pastacılar ve Kurabiyeciler Buluşması bu hafta sonu aynı zevkleri paylaşan; pastalardan, kurabiyelerden, şeker hamurlarından kendilerine renkli,tatlı bir dünya kurmuş bloggerlerin bir araya gelmesi ile İzmir Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.
     Bloğumda hem yemek,hem de butik pasta,kurabiye tarifleri paylaştığımdan hem yemek buluşmalarına hem de pasta,kurabiye buluşmalarına davet edilerek,birbirinden tatlı,yeni yeni arkadaşlarla tanışma olanağım oldu.Çoğu profesyonel olarak çalışan bu kadar pastacının katıldığı bir etkinlikte birbirinden güzel tatlılar, pastalar olacağından tuzlu bir ikramla katılmak daha doğru olur diye düşünerek, kırmızı köz biberli çörek yaptım. Bu tarifi daha önce yayınlamıştım ama bu defa katılım çok olacağından hem herkes tadına bakabilsin diye, hem de o kadar çeşit arasında büyük parçalı ikramlıkların bitirilemeyeceğini düşünerek minik minik rulo çörekler yaptım.Her şeyin küçüğü sevimli olur ya,ben de çöreklerin bu minik hallerini daha çok sevdim.Buluşma sonunda tabakta hiç çörek kalmadığını,beğenildiğini görünce çok sevindim.
      Buluşmayı organize eden arkadaşlarımız eminim hazırlıklara aylar öncesinden başlayarak,her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek,bize bu güzel buluşmada bir arada olma,tanışma fırsatı yarattılar.Bir Dilim Daha bloğunun sahibesi Zeynep arkadaşımızın bu güzel buluşma için yaptığı pasta ise çok hafif,çok güzel bir pastaydı.Bu buluşmamızda Kanal 35 televizyonu ve sponsor firmalar bizi yalnız bırakmadılar,günü bizimle geçirdiler, çoğunu zaten bildiğimiz,kullandığımız ürünlerini tanıttılar.Buluşma sonunda sponsor firmaların hediye ettiği ürünleri o kadar çoktu ki,pek çoğumuz taşımakta güçlük çektiğimiz ürünlerle eve döndük.O kadar çok sponsor firma vardı ki,umarım isimlerini unutmadan hepsini yazabilirim.Bu arada,o gün sanıyorum şanslı günümdeydim, Barmar firmasından hediye çeki ve Turmalin Güzellik Merkezi'nden cilt bakımı kazandım. Genelde biletine amorti bile çıkmayan bana  çekilişten bir şey çıkması,belki şansım dönmüştür düşüncesi ile beni ayrıca mutlu etti.
     Katılımcı sponsor firmalarımız,
    Barmar, Turmalin Güzellik Merkezi,Uzman Laboratuvarı, Food Products, Keskinoğlu, Ravika, Orkide Yağları, Eker, Doğadan Çayları, Frito Lay, Dr.Oetker, Superfresh, Artemis Şarapları, Sweet Via, Sinangil Unları, Yuva Maya, Vanish, Air Wıck, İlyas Gönen Kuru Kahveci, Alpro Soya Sütü, Dore, Can Dijital Baskı, Dettol...
     Buluşmada emeği geçen arkadaşlarımıza ve sponsor firmalarımıza çok teşekkürler.

29 Kasım 2012 Perşembe

MEYVELİ VEGAN PASTA

Vegan pasta tarifi
Meyveli vegan pasta nasıl yapılır
Yumurtasız, sütsüz, yoğurtsuz pasta tarifi
     Oğlum vegan beslenmeyi tercih etmeden önce pastaları, kurabiyeleri çok severdi.Şimdi hayvansal hiç bir ürün tüketmediğinden özellikle dışarıda pasta yemesi imkansız hale geldi.İçinde yumurta, süt, yoğurt kullanılmayan pasta, börek, kurabiye bulmak çok zor, bulamayınca da kendiniz bir şeyler üretip, değişik denemelerde bulunmak zorunda kalıyorsunuz.Meyveli vegan pasta, pasta sever veganlar için bir alternatif olur belki.
Kek malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı un  
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 4 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çimdik tuz 
  • 1 su bardağı soğuk su 
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı:
  • Un, şeker, vanilya, kakao, kabartma tozu ve tuz geniş bir kapta karıştırılır.
  • Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, soğuk su ve sirke eklenir.
  • Malzemeler kaşık veya tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
  • Küçük kare kek kalıbı yağlanıp, karışım içine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık bir saat pişirilir.
  • Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir.

Krema Malzemeleri:
  • 2 su bardağı soya sütü 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık 
Yapılışı:
  • Un, buğday nişastası ve toz şeker iyice karıştırılır.
  • Soya sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak eklenir.
  • Muhallebi gibi pişirilir.
Üzerine:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 adet muz 
  • 3-4 adet kivi 
  • 10-15 adet çilek
Pastanın Yapılışı:
  • Soğumuş kekin tabanı ve kenarları bırakılıp, ortası biraz çıkartılır.
  • Havuz şekline gelen kekin ortasına ılık muhallebi ve  iri dövülmüş fındıklar yayılır.
  • Kekin her tarafına pudra şekeri elenir.
  • Soğuyan muhallebinin üzerine çilek, kivi ve muzlar dilimlenip, sıralanır.
  • Bir saat buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.  

24 Kasım 2012 Cumartesi

AŞURE

Aşure tarifi
Aşure nasıl yapılır
     Anadolu'da yaşayan değişik kültürlerde, değişik isimlerle yapılan aşurenin bence en güzel tarafı komşularla paylaşılması, barışın ve bereketin simgesi olmasıdır. En bilinen rivayete göre, aşure Nuh peygamberin gemisinin tufandan kurtulmasından sonra, elde kalan erzaklar karıştırılarak yapılan bir tatlı. Değişik kültürlerin bir arada yaşadığı Anadolu'da, aşurenin çok benzerini Rumlar Koliva, Ermeniler ise Anuş Abur adı ile yıllarca bu topraklarda yapmışlar, komşuları ile paylaşmışlar. Birbirinden farklı bu kadar çok malzemenin bir kazanda uyum içinde birleşmesini Anadolu ile özdeşleştirmiş ve Anadolu'ya çok yakışan bir tatlı diye düşünmüşümdür.Aşure bizim evde çok sevilen bir tatlı olduğundan, aşure günü gibi günler beklenmeden yılda bir kaç kez pişen bir tatlıdır.Siz de sadece ev halkı için pişirecekseniz bu ölçülerin yarısı ile yapmanız yeterli olacaktır.Ben bakliyattan çok meyve ağırlıklı aşure sevdiğimden meyve oranını ve çeşidini biraz fazla tutunca şeker oranını da arttırıyorum.Siz kullanacağınız meyve miktarına göre şeker oranını azaltabilirsiniz.Aslında aşurenin daha açık renkte olması için, bir bardak kadar süt ekleniyor ama ben evdeki vegan beslenmeyi tercih edenlerin de yiyebilmesi için süt eklemiyorum. Aşurenin üzerine konulan badem, ceviz, nar tanelerinin içine çökmemesi için aşure soğuduktan sonra süslemek gerekiyor.Su ve şeker oranı herkesin damak zevkine göre farklılıklar göstermekle birlikte, son yıllarda pastanelerde satılan, nerede ise pasta gibi kesilip yenebilecek kıvamda ki aşureleri sevmediğimden biraz daha sulu bir kıvamda yapıyorum.
Malzemeler:
  • 1 kilogram aşurelik buğday 
  • 2 su bardağı kuru fasulye 
  • 2 su bardağı nohut 
  • 1 su bardağı kuru bakla 
  • 1 su bardağı kuru börülce 
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kuru kayısı 
  • 1 su bardağı kuru erik 
  • 1 su bardağı kuru incir 
  • Yarım su bardağı kuş üzümü 
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm kurusu 
  • Yarım su bardağı kavrulmuş susam
  • 3 adet elma 
  • 2 adet portakal
  • 2 adet portakal kabuğunun rendesi 
  • 2 adet armut
  • 2 adet mandalina 
  • 1 adet ayva 
  • 2 , 5 kilogram toz şeker 
  • Aldığı kadar sıcak su 
Üzeri için:
  • Tarçın 
  • Badem 
  • Ceviz 
  • Nar taneleri
Yapılışı:
  • Buğday, kuru fasulye, nohut ve kuru börülce ayıklanıp, iyice yıkanır.
  • İçi su dolu ayrı ayrı kaplara konulup, bir gece şişmesi için bekletilir.
  • Ertesi gün hepsi ayrı ayrı kaplarda, parçalanmadan yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kadar haşlanır.
  • Pirinç eklenir.
  • Kuru bakla çok çabuk parçalandığı için geceden ıslatılıp, aşureye pişmeye yakın en son eklenir.
  • Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuş üzümü ve çekirdeksiz üzüm ayrı ayrı kaplara konulup, üzerine sıcak su dökülüp yumuşaması sağlanır, gerekirse beş dakika kadar kaynatılır.
  • Yumuşayan kuru meyveler küp küp doğranır.
  • Büyük bir tencereye alınan buğdayın üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
  • Aşurenin taşmaması için büyük bir tencerede kapağı açık bırakılarak ve dibinin tutmaması için arada karıştırılarak pişirilir.
  • Buğdaylar iyice parçalanıp, özleşene kadar pişirmeye devam edilir.
  • Buğdaylar pişerken en geç pişen malzeme, ilk önce eklenecek şekilde sıra ile kaynamakta olan aşureye eklenir.
  • Portakalın kabuğu rendelenip, yıkanıp, süzülerek ayrı bir kaba alınır.
  • Ayva, elma, portakal, mandalina ve armutların çekirdekleri temizlenip, kabukları soyulup, küp küp doğranır.
  • Meyveler de pişme sırasına göre aşureye karıştırılır.
  • Aşure pişmeye yakın susam, haşlanmış kuru bakla, rendelenmiş portakal kabuğu ve kuru incirler eklenir.
  • Toz şeker eklenip, arada karıştırarak bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Aşure koyu kıvamını alıncaya kadar gerektiğinde azar azar sıcak su eklenerek, şekeri de damak zevkimize göre ayarlanarak pişirilir.
  • Bademler kaynar suda bir taşım kaynatılıp, soğuyunca kabukları soyularak, ağartılır.
  • Kabukları soyulan bademler teflon tavada çevrilerek, kavrulur. 
  • Aşure soğuduktan sonra kepçe ile servis kaselerine alınıp, üzerine tarçın serpilir.
  • Ağartılıp kavrulmuş bademler, ceviz ve nar taneleri ile süslenir.

23 Kasım 2012 Cuma

NERGİSLİ PASTA

Şeker hamurlu pasta tarifi
Nergis çiçekli pasta nasıl yapılır
   İçinde bu kadar nergis geçen bir blog da nergisli pasta olmazsa olmaz diye düşünerek, şeker hamurundan yaptığım nergis çiçekleri ile süslediğim; muzlu, fındıklı bir pasta yaptım.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
Kreması:
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 2 adet muz 
  • 1 çay bardağı fındık kırığı  
Keki ıslatmak için: 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  • Yumurtalara toz şeker eklenip, mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve süt eklenir.
  • Un elenir, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte sıvı karışıma eklenip, karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış küçük yuvarlak kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 50 dakika kontrol ederek pişirilir.
  • Pişirilen kek soğuduktan sonra iki kata ayrılır.
  • Kekin katları, iyice karıştırılıp eritilmiş şekerli süt ile ıslatılır.
  • Önceden hazırlanıp, buzdolabında bekletilen krem şantinin yarısı katların arasına sürülür.
  • Doğranmış muzlar ve fındık kırıkları da eklenerek kekin üst parçası konur.
  • Kalan krem şanti kekin üst ve yan kısımlarına paylaştırılır.
  • Bıçak yardımı ile üst ve yan kısımlar düzeltilir.
  • Şeker hamuru ile pasta istenen şekilde süslenir.

19 Kasım 2012 Pazartesi

YEŞİL ELMALI KEK

Yeşil elmalı kek tarifi
Elmalı kek nasıl yapılır
Meyveli kek tarifi
     Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz, tatlı yerine de geçebilecek meyveli hafif bir kek yapmak isterseniz; elmaları ince ince dilimleyip istediğiniz gibi kekin üzerine sıralayabilirsiniz.Yeşil elma yerine mevsimine göre şeftali, vişne, üzüm yada armut kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket hamur kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 adet yeşil elma 
Yapılışı:
  • Yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Eritilip, soğutulmuş tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir kalıba karışım dökülür.
  • Elmaların çekirdekleri temizlenir.
  • İnce ince doğranmış elma dilimleri, kekin üzerine istenen şekilde dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra, soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

15 Kasım 2012 Perşembe

ÇAM MANTARI ÇORBASI

Çam mantarı çorbası tarifi
Vegan mantar çorbası tarifi
Kremasız mantar çorbası nasıl yapılır
Patatesli havuçlu mantar çorbası tarifi
     Kültür mantarı kullanarak yaptığım mantar çorbasını, bu defa fazla miktarda çam mantarı alınca bir kısmını da çorba yapımında kullandım.Aslında mantar çorbasına su ve süt oranını yarı yarıya koyar, hatta krema eklerdim ama oğlum hayvansal gıdaları tüketmediği için bu defa çorbanın koyulaşması için patates ve havuç ekleyip, sadece su kullandım.
Malzemeler:
  • 10-15 adet çam mantarı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 2 litre su 
  • Tuz, Karabiber 
Yapılışı:
  • Mantarlar ince ince doğranıp, zeytinyağında kavrulur.
  • Rendelenmiş havuç ve patatesler de eklenip, suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Unu da eklenip, yakmadan kavrulur.
  • Azar azar karıştırılarak suyu eklenir.
  • Kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir.
  • Tuzu ve karabiberi de eklenerek bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Sıcak servis edilir.

12 Kasım 2012 Pazartesi

KÖZLENMİŞ BİBERLİ ÇÖREK

Çörek tarifi
Közlenmiş biberli çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
     Çay ile birlikte, yanında başka hiç bir şeye gerek olmadan ikram edilebilecek bu çöreğin benzerini daha önce hazır ekmek hamuru ile yapmıştım ama bu kadar düzgün görünümlü çörekler olmamıştı. Bu çöreği Yıldız'ın sayfasında  görünce, çöreği biraz daha renklendirmek için közlenmiş biber ve peynirin yanına renk olsun diye maydanoz da ekledim. Siz de tercihinize göre iç malzemesini değiştirilerek, farklı çörek alternatifleri üretebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı bardağı ılık süt 
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 su bardağı un
İç malzemesi:
  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber 
  • 1 su bardağı beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
Yapılışı:
  • Kırmızı biberler közlenip, çekirdekli kısımları ve kabukları temizlenir.
  • Süzgece alınıp, süzdürülür.
  • Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Bütün malzemeler eklenip, yoğurularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurun üzeri örtülüp, mayalanması için yarım saat bekletilir.
  • Tekrar yoğurulup, tezgaha alınır.
  • Unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Açılan hamurun üzerine közlenmiş kırmızı biberler boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
  • Beyaz peynir çatal ile ezilip, biberlerin üzerine yayılır.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve baharatlar da eklenerek hamur rulo yapılır.
  • Rulodan iki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesilip, fırın tepsisine dizilir.
  • Tepside 25-30 dakika daha kabarması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...