Leylek gagası otu yemeği tarifi
Leylek gagası pirinçli yemeği nasıl yapılır
İğnelik otu yemeği tarifi
Leylek gagası veya iğnelik diye bilinen otun yemeği, ekşili salatası yapılır veya peynir, lor eklenip, börek içi olarak tüketilir.Ben biraz pirinç de ekleyerek yemeğini pişirdim.
Malzemeler:
- 1 bağ leylek gagası otu
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Otların sert ve sararmış kısımları ayıklanır.
- Bol suda hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Otlar irice parçalar halinde doğranıp, bir süre kavrulur.
- Pirinç ve sıcak su eklenerek, pirinçler pişene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Ilık olarak servis edilir.