Peynirli simit tarifi
Peynirli simit nasıl yapılır
Geçen yaz Midilli gezisi sırasında bir pastahaneden aldığım simitin şeklini çok beğenmiştim. Tarifini bilmiyorum ama ben kullanılan malzemeleri tahmin etmeye çalışarak benzerini yaptım.Hamurda açılan kesiklerden peynirin akıp çıkmaması için yağlı bir peynir kullanmamak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Malzemeler:- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
- 500 gram az yağlı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Un geniş bir kaba elenir.
- Unun ortası havuz gibi açılıp, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve kabartma tozu eklenip, yoğurulur.
- Üstü örtülen hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
- Yağlı olmayan bir peynir çatal ile ezilir, maydanoz ve karabiberi eklenir.
- Hamur sekiz bezeye ayrılıp, üstü örtülür.
- Hamur bezeleri merdane ile unlanmış tezgah üzerinde eni 5-6 cm ,boyu 20-25 cm olacak şekilde açılır.
- Açılan hamura bıçakla iki taraflı kesikler atılır.
- Kesiklerin üstüne iç malzemesi boydan boya yayılır.
- Ek yeri alta gelecek şekilde çevrilip, yuvarlak simit şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Simitlerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, simitlerin üzeri kızarana kadar pişirilir.