Şeker hamurlu pasta tarifi
Doğum günü pastası tarifi
İnşaat mühendisi pastası nasıl yapılır
İnşaat mühendisi dayımızın doğum günü için; yaklaşık üç ay önce zamanımın çok kısıtlı olması nedeniyle alelacele yaptığım bu pastayı, gündemimizin yoğunluğu nedeniyle yaptığım hızda paylaşamadım :) Dayımız şantiyelerde, yol ve kanal projelerinde; hafriyat kamyonları, kepçeler arasında hayatının önemli bir bölümünü geçirdiğinden pastası da hafriyat kamyonlu, kepçeli olsun diye düşündüm. Ben emekli olunca; şantiyelerin çamurunu şeker hamuruna dönüştürdüğümden, dayımızın meslek hayatında ki yılların çamurları da benim yaptığım pastada şeker hamuru oldu :)Şeker tadında, sağlıklı, mutlu bir hayat dileklerimle; nice yıllara ...
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Un ve nişasta elenir.
- Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
- Yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine dökülür.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
- Kek fırından çıkıp biraz soğuyunca iki kata ayrılır.
- Yaklaşık 20 santim yüksekliğinde kümbet şeklindeki bir kalıp streç film ile kaplanır.
- İki kata ayrılan pandispanyanın bir katından üçgen bir parça çıkartılıp, kalıbın dibine hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir.
- Krem şanti soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
- Pandispanyadan kesilen kısımlar parçalanarak, damla çikolatalı krem şantiye karıştırılır.
- Kalıbın içine krema doldurulur.
- Pandispanyanın diğer parçası kremanın üstüne kapak gibi kapatılır.
- Biraz bastırılarak üzeri düzleştirilip, streç ile kapatılarak buzdolabında bir gece dinlendirilir.
- Şeker hamuru ile kaplanıp, şekil verilir.