Balkabaklı kurabiye tarifi
Balkabaklı kurabiye nasıl yapılır
Bal kabağı püresi kullanarak daha önce yaptığım rulo kurabiyelerden sonra bu defa da marmelatlı kurabiye mantığıyla yaptığım kurabiyede de marmelat yerine cevizli bal kabağı püresi kullandım.Görünüş olarak mini tarta benzeyen bal kabaklı kurabiyeleri bal kabağına benzeyen bir kurabiye kalıbı ile kestim. Siz istediğiniz herhangi bir kalıpla keserek de bu kurabiyelerden yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kilogram bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Bal kabakları soyulup, parçalanır.
- Tencerede kapağı kapalı olarak şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra kalan suyu süzülüp, ezilir.
- Püre haline getirilen kabaklara cevizler eklenip, soğumaya bırakılır.
- Derin bir kaba alınan oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt ve pudra şekeri karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülüp, yarım saat dinlendirilir.
- Unlanmış tezgahta merdaneyle yarım santim kalınlığında açılıp, istenen kalıpla kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Kurabiyelerin yarısı bütün bırakılır, diğer yarısının ortası istenen kalıpla kesilip boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kurabiyeler kızarana kadar pişirilir.
- Bütün olan kurabiyelerin üzerine bal kabağı püresi yayılır.
- Boşluklu kurabiye de üzerine yerleştirilir.