Yeşil domates yemeği tarifi
Yeşil domates yemeği nasıl yapılır
Sonbaharın son günlerinde tarlalardaki son domateslerde pazarlarda tükenmeye, tarlalar bozuldukça da yeşil domatesler pazarlarda daha çok görülmeye başlandı. Pek çok kişi yeşil domatesleri sadece turşuluk olarak alsa da siz yeşil domateslerden kızartma yapabilir yada kendinden ekşili pirinçli yeşil domates yemeği yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilogram yeşil domates
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu
Yapılışı:
- Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
- Yıkanıp, dilimlenmiş yeşil domatesler eklenip, yağda çevrilir.
- Üzerini geçecek kadar su, bir kaç kaşık pirinç ve tuzu eklendikten sonra karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine dereotu serpilip, ılık olarak servis edilir.