Meyveli rulo muhallebi nasıl yapılır
Muzlu muhallebi tarifi
Muhallebiyi farklı bir şekilde servis etmek isterseniz, pişirdiğiniz muhallebiyi hindistan cevizi yayılmış tepsiye döküp soğuduktan sonra içine muz veya istediğiniz meyveleri ekleyerek daha hafif ve besleyici meyveli bir tatlı yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 kilogram süt
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 adet Anamur muzu
- Tencereye alınan sütün içine sürekli karıştırılarak un ve şeker eklenip, pişirilir.
- Ocaktan alınıp biraz soğuyunca tereyağı eklenip, mikserle çırpılır.
- Dikdörtgen bir tepsiye hindistan cevizi bolca serpilip, muhallebi dökülür.
- Üzeri kaşığın tersiyle düzeltilir.
- Soğuduktan sonra buzdolabında bir iki saat bekletilir.
- Muhallebinin uzun kenarı boyunca yan yana soyulmuş muzlar dizilir.
- Uzun kenar boyunca metal spatula yardımı ile kaldırılarak rulo yapılır.
- İki parmak kalınlığında kesilip, servis tabağına dizilir.