Jülyen sebze salatası tarifi
Jülyen sebze salatası nasıl yapılır
Renkli sebze salatası tarifi
Rengarenk görünüşü ile sofralarınızı renklendirecek, çok sağlıklı bu salatayı jülyen bıçağı ile çok kısa süre de yapabilirsiniz.Jülyen bıçağınız yoksa, biraz vaktinizi alsa da sebzeleri incecik kibrit çöpü kalınlığında doğrayabilirsiniz.Çekirdekli kısmına kadar doğradığınız kabakların iç kısmını mücver, salatalığın iç kısmını ise cacık yapmakta kullanabilirsiniz.
Jülyen sebze salatası nasıl yapılır
Renkli sebze salatası tarifi
Rengarenk görünüşü ile sofralarınızı renklendirecek, çok sağlıklı bu salatayı jülyen bıçağı ile çok kısa süre de yapabilirsiniz.Jülyen bıçağınız yoksa, biraz vaktinizi alsa da sebzeleri incecik kibrit çöpü kalınlığında doğrayabilirsiniz.Çekirdekli kısmına kadar doğradığınız kabakların iç kısmını mücver, salatalığın iç kısmını ise cacık yapmakta kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 2 adet salatalık
- 2 adet kırmızı biber
- Bir kaç yaprak beyaz lahana
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Kabak ve salatalığın kabukları soyulmadan, çekirdekli iç kısmına kadar jülyen bıçağı ile doğranır.
- Lahananın sert kısımları da incecik kıyılıp, eklenir.
- Kırmızı biber ve maydanoz da eklenir.
- Zeytinyağı, tuz, limon suyu karıştırılıp, sosu hazırlanır.
- Bir saat önceden sosu dökülüp, çekmesi için bekletilir.