19 Şubat 2019 Salı

ÇİKOLATALI COCO KURABİYE

Coco Kurabiye Tarifi 
Çikolatalı Coco Kurabiye Nasıl Yapılır
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı hindistan cevizi 
  • 2 adet yumurta akı 
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı damla çikolata 
Yapılışı:
  • Derin bir kabın içinde yumurta akları ve toz şeker mikserle iyice çırpılır.
  • Hindistan cevizi ve damla çikolata eklenerek, karıştırılır.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar gerekirse biraz daha hindistan cevizi eklenir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine iki kaşık yardımıyla aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

18 Şubat 2019 Pazartesi

FIRINDA HAMSİ

Fırında Hamsi Tarifi
Fırında Hamsi Nasıl Yapılır
Fırında Balık Tarifi
 Malzemeler: 
  • 1 kilogram hamsi 
  • 1 çay bardağı mısır unu 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tuz  
Yapılışı: 
  • Hamsiler temizlenip, bol su ile yıkanıp, süzülmeye bırakılır. 
  • Derin bir kap içinde yağ ve tuz ile zedelemeden karıştırılır.
  • Mısır unu da eklenip, karıştırılır.
  • Hamsilerin fazla unu silkelenerek tek sıra olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilip, sıcak servis edilir.


17 Şubat 2019 Pazar

KAMKAT( KUMKUAT ) REÇELİ

Kumkuat reçeli tarifi
Kumkuat reçeli nasıl yapılır
Kamkat reçeli tarifi
Kamkat reçeli nasıl yapılır

Malzemeler:
  • 500 gram kamkat (kumkuat )
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 2,5 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 

Yapılışı:
  • Bu defa dilim dilim keserek yaptığım kumkuat reçelini, bütün olarak yapmak isterseniz, daha önce paylaştığım https://nergismevsimi.blogspot.com/2014/01/kumkuat-kamkat-receli.html linkine tıklayabilirsiniz.
  • Kumkuatların yaprakları ve sapları ayıklanır, yıkanır.
  • Kumkuatlar bütün olarak tencereye konulur.
  • Acısının çıkması için; kumkuatların üzerine üç dört defa her defasında yenilenen sıcak su dökülüp, soğuyana kadar beklettikten sonra süzülür.
  • Süzgece konulup, soğuması beklenir.
  • Kesme tahtasında dilim dilim kesilen kumkuatların çekirdekleri çıkartılır.
  • Bir sıra kumkuat bir sıra toz şeker olacak şekilde konulup, bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün şekerlenmiş kumkuatlara iki buçuk su bardağı su eklenerek tencereye alınır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte reçel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır.
  • Ocaktan almadan önce limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Reçel temiz ve kuru bir kavanoza alınıp, kapağı kapatılarak ters çevrilir.



16 Şubat 2019 Cumartesi

ÜÇGEN ÇÖREK

Üçgen Çörek Tarifi
Tahinli Cevizli Üçgen Çörek Tarifi
İnstant Mayalı Tarifler
Malzemeler: 
  • 1,5 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 paket instant maya 
  • 5 su bardağı un 
İç Malzemesi:
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
Üzerine:
  • Pudra Şekeri

Yapılışı: 
  • Unun yarısı ve instant maya derin bir kaba elenir.
  • Ilık sütün içinde toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Ilık su, zeytinyağı ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek sıcak bir ortamda mayalanması için yarım saat bekletilir.
  • Hamur iki katına ulaşıp mayalandıktan sonra iki parçaya ayrılır.
  • Her parça merdaneyle dikdörtgen şeklinde ince uzun açılır.
  • İç malzemesi yayıldıktan sonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır.
  • Bıçakla üçgenler oluşturacak şekilde verev verev kesilip, çöp şiş ile tam ortasından kuvvetlice bastırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilip, yarım saatte tepsi de mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.

15 Şubat 2019 Cuma

NARLI PASTA

Narlı Pasta Tarifi
Kolay Pasta Tarifi
Narlı Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 2 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı süt 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
Üzerine:
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış nar suyu 
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt 
  • Nar taneleri 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Zeytinyağı ve süt de eklenip, çırpılır.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu eklenip, bir iki kez karıştırılır.
  • Yağlanıp, çok az unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Başka bir kapta toz krem şanti soğuk süt ile kıvam alıncaya kadar çırpılıp, buzdolabında bekletilir.
  • Fırından çıkan kek soğuyunca taze sıkılmış nar suyu ile ıslatılıp, üzerine krem şanti yayılır.
  • Sıkma torbasıyla kenarlarına da krem şanti sıkılıp, nar taneleri ile süslenir.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendirildikten sonra servis edilir.

14 Şubat 2019 Perşembe

KALP ÇÖREK

Kalp Çörek Tarifi
Çikolatalı Çörek Nasıl Yapılır
İnstant Mayalı Tarifler
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 50 gram eritilip soğumuş tereyağı 
  • 3-3,5 su bardağı un  
  • 1 paket instant maya 
  • 1,5 çay bardağı ılık süt 
  • 250 gram sürülebilir çikolata ( nutella vb.)
Yapılışı:
  • Sürülebilir çikolata hariç, diğer malzemeler karıştırılır.
  • Çok az ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Oda sıcaklığında üzeri örtülerek bir saat mayalandırılır.
  • Çok az unlanmış tezgah üzerinde merdane ile açılır.
  • Üzerine kenarlardan boşluk kalacak şekilde çikolata sürülür.
  • Rulo halinde sarılan hamurun iki ucu birleştirilir.
  • Rulo yan çevrilip, ucundan bir kaç santim kalacak kadar bıçakla kesilir.
  • Kesilen yer ikiye ayrılıp, iki ucu yana çevrilerek kalp şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.

UZAYLI PASTASI

Uzaylı Pastası
Ufo Pastası
Şeker hamurlu Doğum Günü Pastası



12 Şubat 2019 Salı

ÇİKOLATALI FINDIKLI KUP

Çikolatalı Cup Tarifi
Çikolatalı Kup Tarifi
Çikolatalı Fındıklı Kup Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı dolusu kakaolu kek kırıntısı 
  • 1 litre süt 
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao 
  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 çay bardağı fındık
Yapılışı:
  • Kakaolu kek parçaları mutfak robotunda parçalanır.
  • Un, toz şeker ve kakao derin bir kaba alınır.
  • Topaklanmaması için süt azar azar eklenerek karıştırılır.
  • Karıştırılarak kaynatılıp, göz göz olunca ocaktan alınır.
  • Küçük parçalara ayrılmış çikolata da eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
  • Kupların dibine ve aralara kakaolu kek kırıntılarından konulup, nescafeli sütten birer kaşık dökülerek ıslatılır.
  • Aralara fındık ve bir sıra çikolatalı pudingden, bir sıra kek kırıntılarından olmak üzere malzeme bitene kadar konulur.
  • En üste çikolatalı pudingden konulup, istenirse çikolata parçaları ve fındıkla süslenir.
  • Buzdolabına konulup, soğuk servis edilir.

11 Şubat 2019 Pazartesi

PATATESLİ GÜL TAVUK

Patatesli Tavuk Tarifi
Cips Tavuk Patates Tarifi
Atıştırmalık Gül Tavuk Tarifi
Malzemeler: 
  • 2 adet tavuk göğsü 
  • 1 su bardağı galeta unu 
  • Karabiber 
  • Kırmızı Pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz 
  • Kürdan 
  • 1 kilogram patates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır cipsi
  • Kırmızı pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Patatesler soyulup, yıkandıktan sonra elma dilimi şeklinde doğranır.
  • Dövülmüş mısır cipsi, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Tavuk göğüsleri streç film arasında dövülüp inceltildikten sonra ince uzun şeritler halinde kesilir.
  • Galeta unu ve baharatlarla iyice karıştırılır.
  • Her şeride yuvarlanarak gül şekli verildikten sonra açılmaması için kürdanla tutturulur.
  • Kızdırılmış bol zeytinyağında kızartılıp, kağıt havlu üzerine çıkartılır.
  • Elma dilimli patateslerle birlikte sıcak servis edilir.

9 Şubat 2019 Cumartesi

PATATESLİ POĞAÇA

Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt                                          
  • 1 su bardağı zeytinyağı                              
  • 2 adet yumurtanın akı  
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
  • 5-6 adet haşlanmış patates 
  • 1 adet kuru soğan
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz                                             
Üzerine: 
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Susam                                          
Yapılışı: 
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Haşlanan patatesler soğuduktan sonra soyulup, rendelenir.
  • İnce kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber de eklenip, hepsi karıştırılır.
  • Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
  • Ilık süt, instant maya, şeker ve yumurtaların akları da eklenip, karıştırılır.
  • Kalan un da azar azar kontrollü olarak eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üstüne bez örtülüp bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalandırılır.
  • Hamurdan alınan parçalar elimizde biraz açılıp, iç malzemesi konulduktan sonra kapatılır.
  • Kapatılan hamurun ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Tepside de yarım saat mayalandırılıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

8 Şubat 2019 Cuma

SOSLU ELMALI KEK

Soslu Elmalı Kek Tarifi
Soslu Elmalı  Kek Nasıl Yapılır
Elmalı Kek Tarifi
Elma Kek Nasıl Yapılır

Malzemeler:
  • 3 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çay bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 su bardağı un 
  • 2-3 adet elma 
  • 1 yemek kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı irice kırılmış ceviz 
Yapılışı:
  • Toz şeker, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp, bir su bardağı kadarı sos için ayrılır.
  • Yumurta, kabartma tozu, vanilya ve un da eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır. 
  • Yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba dökülüp, üzeri düzleştirilir.
  • Elmalar yıkanıp, ikiye bölündükten sonra çekirdekleri çıkartılıp, ince ince dilimlenir.
  • Hamurun üzerine elma dilimleri sıra sıra dizilir.
  • İrice dövülmüş cevizler ve tarçın serilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince ayırdığımız toz şeker, yoğurt, zeytinyağı karışımı üzerine dökülüp, yayılır.
  • Soğuyunca dilimlenip, servis edilir.

7 Şubat 2019 Perşembe

TUZLU ÇUBUK KURABİYE

Tuzlu Çubuk Kurabiye Tarifi
Tuzlu Çubuk Kraker Nasıl Yapılır
Susamlı Çubuk Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 tatlı kaşığı tuz  
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3,5 su bardağı un  
Üzerine: 
  • 1 adet yumurta
  • Susam
Yapılışı: 
  • Malzemeler derin bir kap içinde karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
  • Hamur on beş dakika kadar dinlendirilir.
  • Hamurdan kopartılan parçalar tezgah üzerinde yaklaşık bir karış kadar düz olarak yuvarlanır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Üstlerine fırçayla yumurta sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.

6 Şubat 2019 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE TAHİNLİ KABAK TATLISI

Balkabağı Tatlısı Tarifi
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kilogram temizlenmiş balkabağı 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin

Yapılışı:
  • Balkabağının kabukları soyulur, çekirdekli iç kısmı da temizlenir.
  • Yıkandıktan sonra süzülüp, kurulanır.
  • Kabaklar iki parmak kalınlığında dilimlere ayrılır.
  • Fırın torbasının içine toz şeker ve kabak dilimleri doldurulup, torbanın ağzı sıkıca bağlanır.
  • Fırın tepsisine konulan torbanın üzerine kürdan batırılarak beş altı yerinden delikler açılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Fırın torbası açıldıktan sonra kabaklar 10-15 dakika kadar daha karamelize olması için fırınlanır.
  • Soğuyunca servis tabağına alınıp, üzerine tahin  gezdirilip, irice dövülmüş cevizler serpilir.

4 Şubat 2019 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEK

Kakaolu Kek Tarifi
Kakaolu Kek Nasıl Yapılır
Çikolata Soslu Kakaolu Kek Tarifi
Çikolata Soslu Kek Tarifi
Malzemeler: 
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2,5 su bardağı un
Çikolatalı sos:
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket bitter çikolata
  • Fındık
  • Çikolata Parçaları 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker  eklenip, mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Yoğurt ve zeytinyağı da eklenip, çırpılır.
  • Kakao, kabartma tozu ve un eklenerek mikserle bir iki defa çevrilir.
  • Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek yaklaşık bir saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz ılıyınca kalıptan çıkartılıp, soğumaya bırakılır.
  • Çikolatalı sos için; çikolata, fındık ve çikolata parçaları haricindeki malzemeler tencerede karıştırılıp, muhallebi gibi pişirilir.
  • Ocaktan alındıktan sonra çikolata da eklenip, mikserle koyulaşana kadar çırpılır.
  • Soğuyan kekin üzerine çikolatalı sos dökülüp, çikolata parçaları ve fındıkla süslenir.

3 Şubat 2019 Pazar

İKİ RENKLİ KEK KURABİYE

Kek Kurabiye Tarifi
İki Renkli Kek Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
Sade Hamur İçin Malzemeler: 

  • 2 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2,5-3 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı buğday nişastası 
  • Yarım paket paket kabartma tozu

Kakaolu Hamur İçin Malzemeler: 

  • 2 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2,5-3 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı kakao 
  • Yarım paket kabartma tozu
Üzerine: 
  • Yarım çay bardağı bal 
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • Hindistan cevizi 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki iki yumurta toz şekerle beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.
  • Zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
  • Buğday nişastası ve kabartma tozu da eklenir.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un azar azar eklenip, çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Başka bir kap da oda sıcaklığındaki diğer iki yumurta da toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
  • Kakao ve kabartma tozu da eklenir.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un azar azar eklenip, çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Her iki hamurdan ayrı ayrı ince uzun rulolar yapılır.
  • Fırın kabı yağlanıp, hazırlanan sade ve kakaolu hamurlar çapraz çapraz yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında sade rulolar pembeleşene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılınca bir iki kaşık su ile sulandırılmış bal, her yerini ıslatacak şekilde fırçayla sürülür.
  • Hindistan cevizi serpilerek soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...