Damla sakızlı kurabiye tarifi
Damla sakızı reçelli kurabiye tarifi
Damla sakızı reçelli sandviç kurabiye nasıl yapılır
Benim için Ege'nin vazgeçilmez tatlarından biri de içinde damla sakızı olan ürünler. Damla sakızlı dondurma, kahve, likör, rakı, çörek, kurabiye ve lokum...Damla sakızı içine konulduğu her şeye unutulmaz bir tat ve koku veriyor. Eskiden tadı ve kokusu suya geçsin diye sürahilerin içine damla sakızı atılırmış, şimdilerde bu gelenek damla sakızlı Türk kahvesi yanında, içine sakız reçeli konulmuş bir bardak su ve damla sakızlı lokumla yaşatılıyor. Damla sakızlı kurabiye yapıyordum ama bu lezzeti daha baskın hale getirmek için bu defa evde ki damla sakızı reçelini de ekledim.Beğeneni çok oldu, benim içinse damla sakızı içinde damla sakızı daha ne olsun :) - 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 200 gram mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 paket damla sakızı
- Birkaç kaşık damla sakızı reçeli
- Oda sıcaklığındaki yağ diğer malzemelerle karıştırılır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 175 derece fırında 10-15 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına damla sakızlı reçel sürülür.
- Kurabiyeler birbirine yapıştırılarak minik sandviçler yapılır.
- Daha fazla damla sakızı tadı için damla sakızlı Türk kahvesi veya damla sakızlı likör yanında servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.