Susamlı kurabiye nasıl yapılır
Susamlı tahin pekmezli kurabiye tarifi
Tahin pekmezli kurabiye nasıl yapılır
Malzemeler:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 250 gram tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağı pekmez
Yapılışı:
- Susam teflon tavada yakmadan karıştırılarak, kavrulur, soğutulur.
- Diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır, kavrulan susam da eklenir.
- Hamur unlanmış tezgah üzerinde merdane ile açılır.
- İstenen bir kalıpla hamurun yarısı düz, diğer yarısı ortası delik olacak şekilde kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra tahin pekmez karışımı düz olan kurabiyelerin üzerine birer kaşık konulup, ortası delik olan kurabiye üzerine kapatılır.
- Pudra şekeri elenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.