13 Mart 2011 Pazar

TAHİN PEKMEZLİ KURABİYE

Susamlı kurabiye nasıl yapılır
Susamlı tahin pekmezli kurabiye tarifi 
Tahin pekmezli kurabiye nasıl yapılır

     Geleneksel lezzetlerimizden tahin ile pekmezi karıştırıp, susamlı kurabiye içinde dolgu olarak kullandım.Bu tarifte tahin, pekmezin kalorisi yanına bir de susamlı kurabiyenin ki ekleniyor ama gene de tahin pekmezi seviyor ve kalorisini önemsemeden bu kurabiyeyi yapmak istiyorsanız,
Malzemeler:
  • 2 çay bardağı toz şeker  
  • 1 çay bardağı zeytinyağı  
  • 1 çay bardağı susam 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 
  • 250 gram tereyağı
  • 4 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya  
  • Yarım paket kabartma tozu
Üzerine:
  • Yarım su bardağı tahin 
  • Yarım su bardağı pekmez 
Yapılışı:     
  • Susam teflon tavada yakmadan karıştırılarak, kavrulur, soğutulur.
  • Diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır, kavrulan susam da eklenir.
  • Hamur unlanmış tezgah üzerinde  merdane ile açılır. 
  • İstenen bir kalıpla hamurun yarısı düz, diğer  yarısı ortası delik olacak şekilde kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra tahin pekmez karışımı düz olan kurabiyelerin üzerine birer kaşık konulup, ortası delik olan kurabiye üzerine kapatılır.
  • Pudra şekeri elenip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...