Öğrencilik yıllarımda Rus salatası çok mu popülerdi yoksa ben mi yeni keşfetmiştim bilmiyorum ama çok severek yediğimi hatırlıyorum. Gerçi daha sonra Rus salatası birdenbire Amerikan salatası oldu :) Şimdilerde eskisi kadar çok tüketmesek de gene de evde mayonezi ister yumurta kullanarak isterseniz yumurtasız olarak kendiniz yapıp değişik şekillerde kullanabilirsiniz.
Yumurtasız Mayonez Malzemeleri:
- 75 ml süt
- 125 ml zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Yumurtasız Mayonez Yapılışı:
- Bir su bardağından bir parmak eksik süt, bir su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuz çırpma kabının içinde blender ile kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
Mayonez Malzemeleri:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Su ile un pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır.
- Koyu boza kıvamında pişirilir.
- İyice soğuyunca yumurta sarısı ve tuz eklenip, blender ile çırpılır
- Azar azar yağ ve limon suyu eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Tuzu eklenip, hepsi birlikte çırpılır.
- Kavanoza konulup buzdolabında saklanabilir.
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye konservesi
- 4 adet kornişon turşu
- Patates ve havuç minik küpler halinde doğrandıktan sonra haşlanır.
- Taze bezelye kullanılacak ise o da haşlanır.
- Kornişon turşu da küp küp doğranıp, hepsi karıştırılır.
- Malzemeler süzgece konulup, suyu süzdürülür.
- Sebzelere mayonez eklenip, karıştırılır.
- Mayonez ile karıştırılmadan önce sebzelerin soğumuş olması gerekir.
- Rus salatasının üzeri kornişon turşu dilimleri ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.