Limonlu cheesecake tarifi
Cheesecake nasıl yapılır
Eskiden jöleli tarifleri pek denemek istemesem de bitkisel jelatin bulunmaya başladığından bu yana çok sık olmasa da jöleli tarifler yapıyorum.Bu tarif ile cheesecake yapıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Cheesecake nasıl yapılır
Eskiden jöleli tarifleri pek denemek istemesem de bitkisel jelatin bulunmaya başladığından bu yana çok sık olmasa da jöleli tarifler yapıyorum.Bu tarif ile cheesecake yapıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket Eti burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kreması:
- 1 paket labne peyniri
- 125 gram tereyağı
- 4 su bardağından biraz az süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 1 paket vanilya
Jöle:
- Dr.Oetker Bitkisel Jel limonlu
- 2,5 su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
- Bisküviler robotta parçalanıp, un haline getirilir.
- Oda sıcaklığındaki yağ ile yoğurulur.
- 20 cm çapında 9-10 cm yüksekliğindeki kelepçeli bir kalıbın içi streç film ile sarılır.
- Kalıba bisküvili karışım bastırılarak yayılır.
- Bir tencerede yağ eritilip, un eklenir.
- Un kokusu gidene kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
- Süt yavaş yavaş eklenir, koyulaşmaya başlayınca şeker eklenir.
- Pişmeye yakın vanilyası eklenir.
- Ilık haldeki kremaya labne peyniri eklenerek mikserle 5 dakika kadar çırpılır.
- Kalıba yayılan bisküvi üzerine ılık krema dökülüp üzeri düzeltilir.
- Bir süre buzdolabında bekletilip katılaşması sağlanır.
- 2,5 su bardağı kaynamış su ile limonlu bitkisel jel eriyinceye kadar karıştırılır.
- Oda sıcaklığına gelince katılaşmış kremanın üzerine jöle dökülür.
- Tekrar buzdolabına konulup 2-3 saat bekletilir.
- Buzdolabından alınan kalıptan streç film çıkartılıp, cheesecake servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.