25 Mart 2011 Cuma

TRİVİRYA (GİRİT) KURABİYESİ

Trivirya kurabiyesi tarifi
Trivirya kurabiyesi nasıl yapılır
Girit kurabiyesi tarifi
     Bir kaç yıl önce bir televizyon programında yapılışını gördüğüm bu kurabiye hamurundan on beş, on altı tane oldukça büyük boyda kurabiyeler çıkıyor. Bir kişiye bir kurabiye yettiğinden ve geç bayatladığından zaman içinde özellikle yolculuklarda tercih ettiğim kurabiyelerden oldu. Kurabiyeler pişerken, mutfağa yayılan tarçın, zeytinyağı kokusu ve tadı bana annemin çocukluğumuzda yaptığı kurabiyeleri hatırlattı.
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı kuru üzüm 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 2 tatlı kaşığı tarçın 
  • 5 su bardağı un 
  • Susam  
Yapılışı:
  • Zeytinyağı, yoğurt ve şeker iyice karıştırılır.
  • Kuru üzümler yıkanıp, kurulanır.
  • Üzüm, karbonat, tarçın ve azar azar un karışıma eklenir.
  • Hamur özleşip, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
  • Tezgaha bolca susam serpilir.
  • Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar kopartılıp, sosis gibi susamın üzerinde yuvarlanarak şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

2 yorum:

  1. yumurta yok mu bu kurabiyede buldugum tariflerden 2 si aynen bu ama çoğu 3 yumurtalı:(

    YanıtlaSil
  2. Ben bu tariften yapıyorum,güzel oluyor.Kıtır kıtır olmasını istemezseniz daha az fırında tutup,daha iri kurabiyeler yapabilirsiniz.Sevgiler...

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...