14 Mart 2011 Pazartesi

TIP BAYRAMI KURABİYESİ

Şeker hamurlu kurabiye tarifi
Şeker hamurlu kurabiye nasıl yapılır
     Hafta sonunu ekip halinde çok sayıda inek kurabiye yaparak geçirdik, hep birlikte yapılınca çok çabuk bitti. Elif''in annesinin fikri ile yaptığımız inek kurabiyeleri Elif'in tıp fakültesindeki arkadaşları için süsleyip, paketledik.
Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı  
  • 1 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri  
  • 1 çay bardağı buğday nişastası  
  • 1 paket vanilya  
  • 4 su bardağı un  
  • Beyaz, siyah, pembe şeker hamuru
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki yağ, diğer malzemelerle karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. 
  • Üzeri streç film ile kapatılıp dinlendirilir.
  • Hamur unlanmış tezgah üzerinde yarım santim kalınlığında merdane ile açılır.
  • Kalıpla kesilen kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
  • Soğumuş kurabiyelerin üzeri şeker hamuru ile kaplanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...