Yerelması yemeği tarifi
Yerelması nasıl pişirilir
Yer elmasının diğer sebzelerden farklı o eciş bücüş görüntüsü nedeniyle soyulması biraz zaman alsa da, çok faydalı bir sebze olunca senede bir defa da olsa pişirilebilir yada en azından çiğ olarak tüketilebilir diye düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 kilogram yerelması
- 1 yemek kaşığı domates püresi veya salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım demet dereotu
Yapılışı:
- Yerelmaları iyice yıkanıp, soyulur.
- Soyulma işlemi sırasında kararmamaları için soyulanlar su dolu bir kabın içinde bekletilir.
- Doğranmış kuru soğan, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Salça da eklenip, kaşıkla ezilerek biraz kavrulur.
- Yerelmaları, havuçlar ve patatesler eklenir.
- Suyu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.