21 Temmuz 2012 Cumartesi

DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI

Domates soslu bamya kızartması tarifi
Bamya kızartması nasıl yapılır
     İncecik taze büyük boy bamyaları, çok az zeytinyağı koyduğunuz tavada biraz çevirip, pişirdikten sonra üzerine domatesli, biberli, sarımsaklı bir sos dökerek çok güzel ve hafif bir yaz yemeği yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 500 gram taze büyük boy bamya 
  • 2-3  adet domates 
  • 1 adet yeşil sivri biber 
  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
Yapılışı:
  • Bamyalar yıkanır, limonlu su içinde bekletilip, kurulanır.
  • Bamyaların uç kısımları bıçakla külah gibi kesilip, temizlenir.
  • Bamyalar çok az zeytinyağı konulmuş tavada biber gibi yumuşayana kadar kızartılır.
  • Doğranmış domates, biber, sarımsaklar, tuz ve baharatı da eklenerek kapağı kapatılır.
  • Domates sosu suyunu çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...