30 Temmuz 2012 Pazartesi

KIRMIZI KÖZ BİBER SARMASI

Lorlu kırmızı köz biber sarması tarifi
Kırmızı köz biber sarması nasıl yapılır
Lorlu közlenmiş biber sarması tarifi
    Közlenmiş kırmızı biberler ile yapılan bu tarifi, aperatif veya meze olarak yapabilirsiniz. Ben biber közlemeye vaktimin olmadığı veya biberin mevsimi olmadığı zamanlar için önceden közleyip dondurucuda sakladığım biberleri kullanıyorum. Aslında bu tarifi kavanozda  hazır közlenmiş olarak satılan kırmızı biberlerle de yapabilirsiniz ama köz tadının olmaması bence lezzeti bayağı değiştiriyor. Girintisi, çıkıntısı olmayan düzgün ve aynı boylarda biberler seçerseniz, her yanını daha kolay közleyip, daha kolay sarabilirsiniz. İç malzemesi için beyaz peynir veya daha da iyisi tatlı lor kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram iri kırmızı biber 
  • 250 gram tatlı lor veya beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Bir kaç dal taze soğanın yeşil yaprağı 
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:
  • Kırmızı biberler fırının ızgarasında veya mangal ateşinde közlenip, soğumadan kabukları soyulur.
  • Çekirdekli kısımları temizlenip, tezgah üzerine açılarak yayılır.
  • Çatal ile ezilmiş peynire, ince kıyılmış maydanoz ve irice dövülmüş cevizler eklenip, karıştırılır.
  • Peynirli karışım biberin geniş ucuna yayılıp, rulo şeklinde sarılır.
  • Taze soğanın yeşil yapraklarına sıcak su dökülüp, yumuşatılır.
  • Biber ruloları, haşlanıp yumuşamış taze soğanın yeşil yaprakları ile bağlanır.
  • Üzerine zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanozlar serpilip, servis edilir.

9 yorum:

  1. Yunanistan'da da çok yapılır. Azıcık da kekik konur. Ben çook severim kendilerini =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşu da yapılan hemen her şey bizde de yapılıyor herhalde,iç içe geçmiş kültürler.Ben de çok seviyorum kendilerini :)

      Sil
  2. bende çok severim.. şu kırmızı biberin her türlüsünü yiyebilirim elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ben de bugün yapacağım ellerine sağlık. Biz de kekikli yaparız.Muhteşem görünüyor. Hem göze hem mideye hitap eden harika bir tarif. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.Taze kekik kullanılıyor herhalde değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Görüntü lezzet kadar önemli diyenler için süper bir tarif.sunum harika.ister kahvaltı ister gün sofraları ister garnitür.her masaya şıklık kalabilecek tarif.yarın akşam iftara gelecek misafirlerim için masamı süsleyecek umarım bu kadar güzel yapmayı başarırım.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...