Tırtıl Kurabiye Tarifi
Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır
Çok sık yaptığım ve en sevdiğim kurabiyelerden olan tırtıl kurabiyeleri; kıyır kıyır, ağızda dağılan kurabiye seven herkesin beğeneceğini düşünüyorum. Kurabiye hamurundan kopardığınız parçaları ince uzun parmak şeklinde yuvarlayıp, üzerine bıçakla çok derin olmayan çizgiler atabilir veya her yerde bulunabilen çok basit tırtıl kalıbı ile tırtıl şekli verebilirsiniz.Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 3,5 - 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Oda sıcaklığında ki tereyağı diğer malzemeler ile karıştırılır.
- Ele yapışmayacak kıvamda çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülüp, yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan küçük parçalar alınıp, alet yardımı ile tırtıl şekli verilir.
- Tırtıl kalıbı yoksa parmak şeklinde yuvarlanıp, bıçak ile çizikler de atılabilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 20-25 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.
bu kurabiyeler çok hoşuma gitti ...
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
kocaman sevgiler...
Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilhiç yapmadım ama çok severim.....
Teşekkürler.Benim de en sevdiğim,en çok yaptığım kurabiye.Sevgilerimle...
YanıtlaSilkıyamam, pek güzeller =) Ellerine sağlık!
YanıtlaSilcanım merhaba bir etkinlik için davet etmek istiyorum bana mail atarmısın
YanıtlaSilbahar270@hotmail.com sevgiler
MMMMM MİS CANIM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA.
YanıtlaSilTarifi defterimde bulamayinca Nergis hanimin bloguna bir bakayim dedim. Hem sizin ölçüleriniz tam hem de benim damak zevkime uygun tarifler veriyorsunuz, iyi ki varsiniz.
YanıtlaSilSevgiler..
Siz de iyi ki varsınız canım, afiyetler olsun :) Sevgilerimle.
Sil