Çıtır gül böreği tarifi
Çıtır çıtır börek nasıl yapılır
Baklava yufkasından börek tarifi
Baklava yufkasını tatlılardan çok, tuzlu tariflerde kullandığımdan ve paketi açılmadan uzun süre evde saklanabildiğinden dolayı tercih ediyorum. Çıtır gül böreğini de daha önce baklava yufkasından yaptığım börekten artan altı adet yufkayı kullanarak on, on beş gün sonra yaptım.Kurumaması için iyice sarıp buzdolabında sakladığım, çıtırlığından bir şey kaybetmeyen yufkalarla görüntüsünü çok beğendiğim mini börekler yaptım. İç malzemesi olarak domatesli, biberli, lorlu bir karışım kullandım ve fırına koymadan önce zeytinyağı spreyi ile böreklerin üzerine çok az zeytinyağı püskürttüm. Çok kısa sürede hazırlanıp, pişirilen bu çıtır çıtır börekte istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.- 6 adet baklavalık yufka
- 150-200 gram lor
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Maydanoz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Susam
- Baklavalık yufkalardan beş tanesi bütün olarak üst üste konulur.
- Yufkalar kısa kenarından üç, uzun kenarından dört parçaya kesilir.
- Kare parçaların köşeleri değişik yönlere bakacak şekilde üst üste konulur.
- 12 hazneli muffin kalıbı veya silikon tek kişilik kalıplar çok az yağlanıp; üst üste konulmuş kare yufkalar bastırılarak, yerleştirilir.
- Sulanmaması için çekirdekleri tamamen çıkartılıp minik minik doğranmış domatesler, biberler, maydanoz, lor, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır.
- Bir yemek kaşığı iç malzemesi yufkaların ortasında oluşan çukur kısıma yerleştirilir.
- Kalan bir yufka da on iki parçaya bölünüp, iç malzemesinin üstü kapatılır.
- Zeytinyağı spreyi ile çok az zeytinyağı püskürtülür veya fırça ile çok az yağlanır.
- Susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış, 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirilir.
- Biraz soğuyunca, kalıptan çıkartılarak servis edilir.
çok dekoratifler!
YanıtlaSilHem dekoratif,hem yapımı kolay hem de çıtır çıtır daha ne olsun :)
YanıtlaSilmmmm limonata ve böreğini aldım canım.
YanıtlaSilafiyetle top patlayınca yiyeceğim..
Afiyet olsun canım.Ben de limonatayı böreğin yanına yapmıştım zaten :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım sunumlar süper:) afiyetler olsun
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler...
YanıtlaSilSanatsal bir görünümü olmuş. Ben önce nikah şekeri hazırlığı falan zannettim, sonra anladım. :)) Ellerinize sağlık. Yanlız herkes bu baklava hamurundan bahsediyorda ben hala hiç bir markette bulabilmiş değilim.
YanıtlaSilTeşekkürler,nikah şekeri fikri de fena değilmiş,altına bir kordela ile düşünülebilir :)
YanıtlaSilBütün büyük marketlerde,değişik markalarda satılıyor,genelde hazır yufka reyonunda bulunuyor.Sevgiler...
Eline sağlık çok şirin olmuşlar :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurdan'cığım, yapılışı da çok kolay.Sevgiler.
SilBöreklik yufkadan yapıyordum bu kadar güzel görünmüyordu ,baklava yufkasından harika olmuş.Emeklerine sağlık Nergis 'ciğim ,sevgiler.
YanıtlaSilBence de baklava yufkası ile denemelisiniz, görünenden çok daha güzel oluyor ama fotoğrafta aynısı çıkmıyor bir türlü :) Sevgilerimle.
SilEllerine sağlık nefis ve şık görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sadece görüntüsü için bile denenmeyi hak ediyor bence de :) Sevgilerimle.
Silaaaa buna da bayıldım kiii... Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilBunlar müthiş gözüküyor. Elinize sağlık. Sırf görsel için kesinlikle denenecektir :)
YanıtlaSilGörseli de güzel, kendisi de çıtır çıtır :) Teşekkürler, sevgiler.
SilÇok hoş bir sunum olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
Silsunum harika eminim çok lezzetlidir
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgilerimle.
Silgörüntüsü yetiyor
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilGörüntü 10 numara 5 yıldız Ellerine sağlık. yemesi nasıl acaba çokmu çıtır çıtır evi batıracak cinstenmi yani. Bayram için konuklara ikram etmek uygunmu acaba bilgilendirirsen sevinirim.Özeldende yazabilirsin.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok çıtır çıtır olduğundan nasıl yenildiğine bağlı biraz da :) Bayram ikramı olarak tabakta çok şık durur ama çocuklar filan biraz döküp saçarsa, bayram günü temizlik belki sorun olabilir.Sevgilerimle.
SilBaklava yufkaları ile çıtır çıtır olur. Denemek lazım çok hoş görünüyor, peynir çeşitleri ile de çok güzel olur.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen kaşar peyniri ile lor peyniri ile de denedim hepsi güzel oluyor.Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilYine her zaman olduğu gibi bugünde güzel bir tarif yayınlamışsınız elinize sağlık teşekkürler.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Ben teşekkür ederim Kasım bey :) Sevgiler.
SilOuw şahane görünüyor bu (:
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.
Silİnsan bunu nasıl yer ki..:) Çok şık olmuş. Sofralarda gül gibi açacak bir tarif. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum.Tül gibi, ben de duruşunu çok seviyorum :) Sevgilerimle.
Sil