23 Temmuz 2012 Pazartesi

ÇITIR GÜL BÖREĞİ

Çıtır gül böreği tarifi
Çıtır çıtır börek nasıl yapılır
Baklava yufkasından börek tarifi
     Baklava yufkasını tatlılardan çok, tuzlu tariflerde kullandığımdan ve paketi açılmadan uzun süre evde saklanabildiğinden dolayı tercih ediyorum. Çıtır gül böreğini de daha önce baklava yufkasından yaptığım börekten artan altı adet yufkayı kullanarak on, on beş gün sonra yaptım.Kurumaması için iyice sarıp buzdolabında sakladığım, çıtırlığından bir şey kaybetmeyen yufkalarla görüntüsünü çok beğendiğim mini börekler yaptım. İç malzemesi olarak domatesli, biberli, lorlu bir karışım kullandım ve fırına koymadan önce zeytinyağı spreyi ile böreklerin üzerine çok az zeytinyağı püskürttüm. Çok kısa sürede hazırlanıp, pişirilen bu çıtır çıtır börekte istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 6 adet baklavalık yufka
  • 150-200 gram lor 
  • 1 adet domates 
  • 2 adet sivri biber 
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı 
  • Susam 
Yapılışı:
  • Baklavalık yufkalardan beş tanesi bütün olarak üst üste konulur.
  • Yufkalar kısa kenarından üç, uzun kenarından dört parçaya kesilir.
  • Kare parçaların köşeleri değişik yönlere bakacak şekilde üst üste konulur.
  • 12 hazneli muffin kalıbı veya silikon tek kişilik kalıplar çok az yağlanıp; üst üste konulmuş kare yufkalar bastırılarak, yerleştirilir.
  • Sulanmaması için çekirdekleri tamamen çıkartılıp minik minik doğranmış domatesler, biberler, maydanoz, lor, karabiber ve tuz eklenip,  karıştırılır.
  • Bir yemek kaşığı iç malzemesi yufkaların ortasında oluşan çukur kısıma yerleştirilir.
  • Kalan bir yufka da on iki parçaya bölünüp, iç malzemesinin üstü kapatılır.
  • Zeytinyağı spreyi ile çok az zeytinyağı püskürtülür veya fırça ile çok az yağlanır.
  • Susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış, 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirilir.
  • Biraz soğuyunca, kalıptan çıkartılarak servis edilir.

34 yorum:

  1. Hem dekoratif,hem yapımı kolay hem de çıtır çıtır daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
  2. mmmm limonata ve böreğini aldım canım.
    afiyetle top patlayınca yiyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun canım.Ben de limonatayı böreğin yanına yapmıştım zaten :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım sunumlar süper:) afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  5. Sanatsal bir görünümü olmuş. Ben önce nikah şekeri hazırlığı falan zannettim, sonra anladım. :)) Ellerinize sağlık. Yanlız herkes bu baklava hamurundan bahsediyorda ben hala hiç bir markette bulabilmiş değilim.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler,nikah şekeri fikri de fena değilmiş,altına bir kordela ile düşünülebilir :)
    Bütün büyük marketlerde,değişik markalarda satılıyor,genelde hazır yufka reyonunda bulunuyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık çok şirin olmuşlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurdan'cığım, yapılışı da çok kolay.Sevgiler.

      Sil
  8. Böreklik yufkadan yapıyordum bu kadar güzel görünmüyordu ,baklava yufkasından harika olmuş.Emeklerine sağlık Nergis 'ciğim ,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de baklava yufkası ile denemelisiniz, görünenden çok daha güzel oluyor ama fotoğrafta aynısı çıkmıyor bir türlü :) Sevgilerimle.

      Sil
  9. Ellerine sağlık nefis ve şık görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sadece görüntüsü için bile denenmeyi hak ediyor bence de :) Sevgilerimle.

      Sil
  10. aaaa buna da bayıldım kiii... Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Bunlar müthiş gözüküyor. Elinize sağlık. Sırf görsel için kesinlikle denenecektir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görseli de güzel, kendisi de çıtır çıtır :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. Çok hoş bir sunum olmuş

    YanıtlaSil
  13. sunum harika eminim çok lezzetlidir

    YanıtlaSil
  14. görüntüsü yetiyor

    YanıtlaSil
  15. Görüntü 10 numara 5 yıldız Ellerine sağlık. yemesi nasıl acaba çokmu çıtır çıtır evi batıracak cinstenmi yani. Bayram için konuklara ikram etmek uygunmu acaba bilgilendirirsen sevinirim.Özeldende yazabilirsin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çıtır çıtır olduğundan nasıl yenildiğine bağlı biraz da :) Bayram ikramı olarak tabakta çok şık durur ama çocuklar filan biraz döküp saçarsa, bayram günü temizlik belki sorun olabilir.Sevgilerimle.

      Sil
  16. Baklava yufkaları ile çıtır çıtır olur. Denemek lazım çok hoş görünüyor, peynir çeşitleri ile de çok güzel olur.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kaşar peyniri ile lor peyniri ile de denedim hepsi güzel oluyor.Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  17. Yine her zaman olduğu gibi bugünde güzel bir tarif yayınlamışsınız elinize sağlık teşekkürler.

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. İnsan bunu nasıl yer ki..:) Çok şık olmuş. Sofralarda gül gibi açacak bir tarif. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum.Tül gibi, ben de duruşunu çok seviyorum :) Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...