Sürpriz kek tarifi
Sürpriz kek nasıl yapılır
Üst kısmı kakaolu, alt kısmı ise sade kek görünümünde sürpriz bir kek.Annelerimizin eskiden yaptığı gibi biraz katı kıvamlı ve doyurucu bu kekin üzerine hazırladığınız kakaolu sosu kaşıkla dökebilir veya sosu geniş bir kapta hazırlayıp, küp küp kestiğiniz keklerin altı kenarını da sosa batırarak lamington kek gibi hazırlayıp, servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı kaynar su
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket karbonat
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı su
- 100 gram Hindistan cevizi
- Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı eklenir.
- Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya hepsi birlikte elenip, karıştırılır.
- Kaynar su eklenip, kaşık ile karıştırılır.
- Yağlanmış dikdörtgen borcam bir tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
- Fırından çıkınca kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir.
- Sosu için, toz şeker, kakao ve su iyice karıştırılır.
- Kekin üzerine her yerine gelecek şekilde kaşık ile dökülür.
- Kek soğuduktan sonra kare kare kesilir.
- Hindistan cevizi ile süslenip, servis edilir.
Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilNefis bir kek olmuş,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler,Pembe Kekiğim.Beğenmene sevindim.
YanıtlaSilTeşekkürler Cafe Kanelo.Sevgiler.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK 1 DİLİMİ ÇAY İLE ÇOK ŞEY ANLATIR BANA:))
YanıtlaSilSEVGİLER
Afiyet olsun.Sevgilerimle...
Sil