Limonata Tarifi
Limonata Nasıl Yapılır
Portakallı Limonata Nasıl Yapılır
Son yıllarda annelerimizin yaptığı gibi olduğunu iddia eden pek çok markada hazır limonata çıksa da, ben evde yapılanın tadının hiç birinde olmadığını düşünenlerdenim. Yaz aylarında gerçek limon tadında ve kokusunda, bol buzlu bir limonatanın yerini hiç bir şey alamaz herhalde. Yaptığım limonatalar da kabuklarının acılaştıracağını düşünerek, sadece iki limonun kabuğunun rendesini eklerdim. Bu defa Özlemaki'yi dinleyip, önce temiz bir yastık kılıfı edindim sonra da kılıfa koyduğum limonları ve portakalları kabukları ile birlikte iyice ovalayıp, suyunu çıkardım. Hafif buruk lezzetli, sapsarı renkli limonatayı bol buz ekleyerek servis ettim.
Malzemeler:
- 1 kilogram limon
- 2 adet portakal
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 litre su
- Limon ve portakallar iyice yıkanıp, kabuklarını rendelenir.
- Kabukların üzerine şeker eklenip, yoğurulur.
- Parçalanan limon ve portakallar da eklenip, karıştırılır.
- Karışım temiz bir torba içine dökülür.
- Ara sıra su eklenerek yoğurmaya devam edilir.
- Suyunu salmaya başladığında şeker oranı kontrol edilip, gerekirse torbanın içine toz şeker ve soğuk su eklenerek kıvamı ayarlanır.
- Limonata sürahiye dökülüp, bol buz ile servis edilir.
Denediğine ve beğendiğine çok sevindim Nergis'im. Değişiklik istersen yastık kılıfına bir parçacık taze zencefil de ilave edilebilir. Şifa olsun.
YanıtlaSilOffff ne yaptın sen yaa...Allahım oruçlu oruçlu ağzımın suları aktı. Akşama elimdeki limonlarla yapsam olur mu acaba kiiii???
YanıtlaSilDenemez miyim Özlemaki,bir daha ki zencefilli :)
YanıtlaSilKeşke yakın olsaydık,kıvırcık arkadaşım :( Malzeme oranları ayarlanırsa az limonla da olur herhalde...
YanıtlaSil