Domates Soslu Bamya Kızartması Tarifi
Bamya Kızartması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 500 gram büyük boy bamya
- 3-4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Bamyalar yıkanır, limonlu su içinde bekletilip, kurulanır.
- Bamyaların uç kısımları bıçakla külah gibi kesilip, temizlenir.
- Bamyalar çok az zeytinyağı konulmuş tavada yemeklik doğranmış kuru soğanlarla birlikte yumuşayana kadar kısık ateşte kızartılır.
- Kabuğu soyulup doğranmış olgun domatesler, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve karabiber de eklenerek kapağı kapatılır.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirilip, ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.