21 Temmuz 2012 Cumartesi

DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI

Domates Soslu Bamya Kızartması Tarifi
Bamya Kızartması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 500 gram büyük boy bamya 
  • 3-4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan  
  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
  • Bamyalar yıkanır, limonlu su içinde bekletilip, kurulanır.
  • Bamyaların uç kısımları bıçakla külah gibi kesilip, temizlenir.
  • Bamyalar çok az zeytinyağı konulmuş tavada yemeklik doğranmış kuru soğanlarla birlikte yumuşayana kadar kısık ateşte kızartılır.
  • Kabuğu soyulup doğranmış olgun domatesler, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve karabiber de eklenerek kapağı kapatılır.
  • Domatesler suyunu çekene kadar pişirilip, ılık servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...