3 Aralık 2014 Çarşamba

ARAPSAÇLI KURU FASULYE YEMEĞİ

Arapsaçlı kuru fasulye yemeği tarifi
Arapsaçlı kuru fasulye yemeği nasıl yapılır
Rezeneli kuru fasulye yemeği tarifi
     Otlar içinde annemin en sevdiği  ot arapsaçı olunca, mevsiminde evimizden anason kokusu eksik olmazdı :) Arapsaçını karışık ot yemeklerinde, böreklerde, kavurmalarda pek çok yemekte kullanırdı. Annemden sonra uzun süre arapsaçı almadım, yiyemedim ama pazarda o kadar güzel arapsaçları vardı ki, biraz da burnumdan hiç gitmeyen o anason kokusuyla çok uzun süre sonra nihayet arapsaçı alıp, kuru fasulyeli yemeğini yaptım.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram kuru fasulye 
  • Yarım kilogram arapsaçı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kuru fasulyeler bir gece önceden ıslatılır.
  • Ertesi gün haşlanıp, suyu süzülür.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan bir tencerede pembeleştirilir.
  • Arapsaçlarının sert kısımları ayrılarak hiç kum kalmayana kadar bir kaç kere yıkanır.
  • Çatala gelecek büyüklükte doğranarak, kuru soğanlarla birlikte biraz kavrulur.
  • Sıcak su eklenip, yarım saat kadar pişirilir.
  • Süzülmüş kuru fasulyeler de eklenerek  bir kaç taşım daha pişirilip, ocaktan alınır.
  • Karabiberi eklenip, ılık servis edilir.

2 yorum:

  1. Bodrum'dan getirdiğim kenkerle beraber arapasaçı da almıştım. Bayağı artınca derin dondurucuya koydum. Yarın bu yemeği yaparım onunla. Domates veya salça özellikle yok galiba değil mi? Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de Ankara'da yaşarken yıllarca yanımızda ot, mantar, tatlı lor taşıdık :) Bildiğim kadarı ile yemeğin orjinali bu şekilde ama siz değişik bir yorum katmak isterseniz domates de ekleyebilirsiniz.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...