19 Mart 2015 Perşembe

AMASYA ELMASI REÇELİ

Elma reçeli tarifi
Elma reçeli nasıl yapılır
Amasya elmasından bütün dilimli reçel tarifi
     Geçen günlerde bütün dilimler halinde portakal reçeli yaptıktan sonra aynı şekilde elma reçeli de güzel olur diye düşünerek; mis kokulu, kıpkırmızı, minik Amasya elmalarından da reçel yaptım. Özellikle lor üzerinde tatlı niyetine de yenilebilecek bir reçelim daha oldu ama baharla birlikte diyet hayalleri kurarken iyi mi oldu bilmiyorum :) Ben, Julie'nin bana hediye getirdiği kalp şeklindeki çekirdek çıkarıcı ile minik kalpler çıkardım ama siz aynı aletten bulamaz iseniz, elmaları parçalamadan sadece çekirdeklerini çıkarmak için, pazarlarda bile satılan çekirdek çıkarıcı aletlerden kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram Amasya elması 
  • 5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 5-6 adet karanfil
Yapılışı: 
  • Amasya elmaları iyice yıkanıp, kabukları soyulmadan bir parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Ortadaki çekirdekli kısımlar elma çekirdeği çıkarma aparatı yardımıyla bastırılıp, çıkartılır.
  • Çekirdekleri çıkartılan elma dilimleri kararmaması için, biraz limon sıkılmış su dolu bir kabın içinde bekletilir.
  • Tencereye konulan suyun içinde şeker iyice eriyene kadar kaynatılır.
  • Limonlu su içinden alınan elma dilimleri süzülerek, şurubun içine eklenir.
  • Tarçın çubuğu ve karanfiller de eklenip, fazla karıştırmadan arada köpükleri alınarak kaynatılır.
  • Elma dilimleri şeffaflaşıp, reçel kıvamı alan kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Kavanozların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde, reçel kavanoza doldurulur.

27 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor sunuma bayıldım ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  2. Reçel zaten harikada çekirdek çıkarıcılara da ayrıca bayıldım.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel aletler üretiyor bu tasarımcılar değil mi Özay'cığım, gerçi evlerimizden mutfak malzemeleri artık taşıyor ama :)

      Sil
  3. Arkadaşım görüntüsü harika ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Çiğdem'ciğim, sevgiler.

      Sil
  4. Kalpli kalpli çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.

      Sil
  5. Şekiller de bir harika..:) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım. Renkleri ne kadar canlı görünüyor. Mis gibi kokar.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Amasya elmasının rengi çok hoş, pişince biraz değişti ama gene de beğendim ben de, teşekkür ediyorum.Sevgiler.

      Sil
  7. Şahane. Çelenk pasta dan sonra bu elmalar da harika . Şekillendirme aletlerinizede bayıldım.
    Hiç aklıma gelmemişti benim elmaları bu şekilde güzelleştirmek. Bravo diyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haribo da rakip görünmemize rağmen çelenk pastamın altına yaptığınız olumlu yorum için ben de size bravo diyorum :) Çok çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. Amasya elması sevmeyen biri olarak bu şekilde değerlendirmek benim için de iyi fikir oldu. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amasya elması sevilmez mi, bence de bari bu şekilde değerlendirin :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  9. hımm çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. ne güzel tarifler veriyorsunuz..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Sevgilerimle.

      Sil
  11. Her tarifiniz sunumunuz harika bu da diğerleri gibi nefis... Ayrıca aletler de çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Mutfağa ilgimi bilenler sağ olsunlar hediye olarak böyle güzel şeyler bulup getiriyorlar :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. Ellerine sağlık canım aparatların da süper güzel. afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatice'ciğim, sevgiler.

      Sil
  13. Recelin sunumu çok guzel olmus eminim tadida oyledir 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir dokunuş olsun istedim.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
    2. Farklı bir dokunuş olsun istedim.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...