16 Mart 2015 Pazartesi

HARİBO BAHAR ÇELENGİ

Haribo Chamallows'lu pasta tarifi
Haribo Chamallows'lu pasta nasıl yapılır
Haribo Chamallows'tan şeker hamuru nasıl yapılır
      Haribo chamallows yarışmasından haberim olmasına rağmen, son günlere kadar hem katılmak için vakit bulamamıştım hem de yarışma sonuçları genellikle facebooktaki beğeni sayısının fazlalığına göre değerlendirildiğinden, bu değerlendirme sistemine çok da sıcak bakmamıştım.Zira paylaşılan pek çok tarife bırakın yorum yapmayı sadece beğeni bile yapmayan pek çok kişi varken ve benim de yarışmaya katıldım bana oy verin diyecek bir yapım olmadığından katılmamak daha doğru gelmişti.Biraz da Pembe Kekik arkadaşımın desteği ve ısrarı ile son gününde de olsa yarışmaya onun şansıyla katılmaya karar verdim :) Daha önceki yıllarda yaptığım zombiler ve nilüfer çiçekli pastadan sonra bu defa da ilkbahar aylarına bahar çelengi uygun olur diye düşündüğümden Haribo chamallows çiçekleri ile süslediğim çelenk şeklinde bir pasta yaptım.
Pandispanya Malzemeleri:
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı ılık su  
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay  bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya

Ara Krema Malzemeleri:
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt 
  • 5 yemek kaşığı ganaj
  • 5-6 adet Haribo chamallows ( pembe renklilerden )
Ganaj Malzemeleri:
  • 200 gram süt kreması
  • 240 gram bitter çikolata
Üzerinin kaplaması ve çiçek süslemesi için malzemeler:
  • 2 paket Haribo chamallows ( sadece beyaz renklileri 150 gram )
  • 800 gram pudra şekeri 
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • 2 paket Haribo chamallowsun beyaz renkli olanları ayrılır.
  • İçinde kaynayan su olan bir tencerenin buharında, üzerine başka bir kap içinde konulan chamallowslar benmari usulü arada metal bir kaşıkla karıştırılarak eritilir.
  • 3 yemek kaşığı su eklenerek iyice karıştırılıp, tamamen erimesi sağlanır.
  • Pudra şekeri azar azar tenceredeyken eklenmeye başlanıp, daha sonra sakız halindeki karışım tezgah üzerine alınarak ve pudra şekeri eklemeye devam ederek, pürüzsüz bir hal alana kadar iyice yoğurulur.
  • Elimiz bir çay kaşığı kadar yağ ile yağlanıp, top şekli verilerek streç filme sarılıp bir gece buzdolabında ertesi gün kullanılmak üzere bekletilir.
  • Pandispanya için; oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Un ve nişasta elenir.
  • Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
  • Yağlanıp, unlanmış ortası delik bir kek kalıbına dökülür.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca tel üzerinde soğumaya bırakılır.
  • Bir gece önceden ganaj hazırlanır.
  • Ganaj için; süt kreması ocağın üzerinde benmari usulü eritilmiş çikolataya eklenerek iyice karıştırılır.
  • Kaynatmadan ocaktan alınır.
  • Oda sıcaklığına gelince ağzı kapatılarak buzdolabına konulur.
  • Buzdolabında kıvam alması için bir gece bekletilir.
  • Ara kreması için; hazır pasta kreması bir kapta soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
  • Katılaştıktan sonra ganajdan bir kaç kaşık eklenerek mikserle çırpılır.
  • Pastanın dışını sıvamak için ganajın kalanı ayrılır.
  • Soğumuş pandispanyanın kenarları düzleştirilerek iki kata ayrılır.
  • Pandispanyanın alt katı bir kaç kaşık şekerli süt ile ıslatılıp, krema yayılır.
  • Pembe renkli chamallowslar minik parçalara ayrılarak kremanın içine batırılır.
  • İkinci kat pandispanya da üzerine yerleştirilir.
  • Pandispanyanın üstü ve yanları ayrılan ganaj ile pürüzsüz bir hale gelinceye kadar sıvanır.
  • Üzerinin süslenmesi için;Pandispanyanın üzerinde ki ganaj donduktan sonra Haribo chamallowsdan hazırladığımız hamur merdane ile açılıp, pastanın üzeri dikkatlice kaplanır.
  • Haribo chamallows hamuru merdane ile açılıp, kalıpla kelebek ve çiçek figürleri kesilir.
  • Figürler boyanıp, kağıt havlu ile kurulanıp, kuruması için streç film üzerinde bekletilir.
  • Bu aşamada istediğiniz renk gıda boyasını hamura katıp yoğurabilirsiniz veya benim yaptığım gibi fırça yardımı ile üzerinden istediğiniz renklere boyayabilirsiniz.
  • Çiçekler çok fazla kurumadan alt kısımları biraz ballı suya batırılarak çiçekler ve kelebekler yapıştırılıp, çelenk yapılır.

48 yorum:

  1. Senin yaptığın tarifler, kurabiyeler ve pastalar o kadar yaratıcı ve özgün ki her yaptığına hayranlık ile bakıyorum emeklerine sağlık Nergisciğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marifet iltifata tabiiymiş Mine'ciğim :) O sizin güzel görüşünüz çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  2. Wow! Çiçekler, kelebekler.. Şahane olmuş, gerçekten bahar gibi. Çok emek vermişsin. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar kötü bari pastayı yiyenlerin içinde çiçekler açsın diye düşündüm :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. Başarılar dilerim. Şansınız bol olsun...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahide hanım, pastayı ilk fark eden siz olmuştunuz umarım jüri de fark eder :) Teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  4. Nergis'cim ellerine sağlık. Pastayı gördük ve yedik. Görüntüsü kadar tadı da çok güzel sen bizim gönlümüzün birincisisin. Bol şans dileriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz cesaret, teşvik, destek ve en son da şahitliğiniz için çok çok teşekkürler, lezzet beşlisine saygılar, sevgiler, öpücükler :)

      Sil
  5. Ne zahmet ne emek , siz çok sabırlı bir insan olmalısınız Nergis Hanım ellerinize sağlık... Umarım bu emeği jüri de fark eder .. Şansınız bol bol olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ayrıntıcı ve takıntılıyım diyelim Sevilay'cığım :) Aslında çok da sabırlı değilim, sonuçların açıklanacağı bu bir hafta nasıl sabredeceğim bilemiyorum mesela :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  6. Vayy ne emek. Çok çok güzel bir pasta ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Saadet hanım, sevgilerimle.

      Sil
  7. el emeği göz nuru, harika görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Woww harika görünüyor ellerine sağlık bol şans ♥

    YanıtlaSil
  9. Pasta muhteşem görünüyor! Ellerinize sağlık. Hakikaten bayıldıım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Şahika hanım,sevgiler.

      Sil
  10. Muhteşem bir görüntü, tablo gibi, çok yeteneklisiniz, yarışma sonucu da çok güzel olacak inanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müberra'cığım, o senin güzelliğin canım :)

      Sil
  11. Tek fotoğrafta bile emeğin belli oluyor ama ayrıntıları görünce muhteşem kelimesi bile eksik kalacak ellerine sağlık canım. Tekrar başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Hatice'ciğim :) Sevgilerimle.

      Sil
  12. Çok uğraşmışsınız ama sonuç çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkle yapınca uğraştığımı unutuyorum Ayşegül hanım :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  13. ellerinize sağlık, oldukça emek gerektiriyor belli ki ..ama sonuç harika, şansınız bol olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, biraz uğraştırsa da zevk alınca zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz, benim için emeklilik terapisi :) Sevgilerimle.

      Sil
  14. Çok çok çok güzel olmuş
    Bayıldım .Ellerine sağlık. Sevgiler . Bol şans

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok çok teşekkürler Nilay hanım :) Sevgiler.

      Sil
  15. Ne yazacağımı bilemedim bu güzel pastaya, umarım birinci olursunuz. Gerçekten emek verilmiş ve harika olmuş ayrıca içerik tam uygun. Hakkınızda yazılan çirkin yorumları okudum ve çok üzüldüm ama lütfen o kişileri hiç kale almayın siz çok başarılı olduğunuz için bu insanların olması malesef ki çok doğal...Tekrar başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Arzu hanım.Yarışma formunda sadece bir fotoğraflık yer olunca yapılış aşamalarını haliyle koyamadım inanmayanlar olmuş :( Gerçi biraz takıntılı olduğumdan sardığım sarmalar, yaptığım kurabiyeler bile aynı boyda olsun diye uğraşıp sonuçta bazıları tarafından hazır almakla itham edilmişliğim de var :) Alışığım aslında bu tür üslup sorunu olanlara ama gene de üzüldüm açıkçası :( Tekrar teşekkür ediyorum, bakalım ben de heyecanla bekliyorum.Sevgiler.

      Sil
  16. çok güzel bir pasta olmuş, bol şans

    YanıtlaSil
  17. mükemmel:)))) elinize emeğinize sağlık. eşimle ben sizi birinci seçtik:)
    şansınız bol olsun..sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim eşinize de size de , umarım yarışma sonunda gönüllerin birincisi olarak kalmam :) Sevgilerimle.

      Sil
  18. Nergis Hanım size maşllah diyorum ne kadar ince ve sabırlısınız .Çok güzel tebrikler.inşallah birinci olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım sonuçlar jürinin takdiri ama iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok teşekkürler.

      Sil
  19. Başarılar,çok güzel görünüyor bence birinciliği hak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,umarım jüri ile aynı fikirdesinizdir :)

      Sil
  20. Nefiss...muhteşemm..tablo gibi ...Ellerine sağlık. Tema da gerçekten çok iyi..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeniz'ciğim, sevgilerimle.

      Sil
  21. Gerçekten çok emek verilmiş bir pasta :) oyumu kullanmıştım ve umarım siz kazanırsınız, hakediyorsunuz. Sonuç ne zaman belli olur bilmiyorum ama hemen bizlere haber verin lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım mutlu haber verebilirim, çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  22. Ellerinize sağlık muhteşem olmuş nergis mevsimi.
    Ayşegül Aslan Ağıllı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşegül hanım, sevgilerimle.

      Sil
  23. Tek kelimeyle muhteşem, bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Aslı hanım ama pastanın akibetinden haberiniz yok sanıyorum :(

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...