Bütün portakal reçeli nasıl yapılır
Bütün portakal reçeli tarifi
Bütün portakal reçeli tarifimi geçen yıl yazmıştım ama ben paylaşana kadar portakal mevsimi geçtiğinden bu yıla bırakmıştım.Bu yıl da biraz geç kalmakla birlikte halen portakal satılıyorken artık paylaşayım diye düşündüm :) Reçel için seçtiğiniz portakallar yaklaşık aynı boylarda ve kavanoza girebilecek ölçüde olursa, yiyeceğiniz zaman düzgün dilimler halinde kavanozdan çıkartabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram portakal
- 1,5 kilogram toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım limonun suyu
- Portakallar rendenin ince tarafı ile acısının çıkması için yüzeysel olarak rendelenir.
- Bütün olarak derin bir tencerede kaynar suyun içinde beşer dakika kaynatılır.
- Her defasında suyu değiştirilerek üç defa kaynatılıp, süzülür, soğuması beklenir.
- Soğuyan portakallar bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğranır.
- Geniş bir kabın içine bir sıra toz şeker, bir sıra portakal dilimi olarak sıralanır.
- Bir gece şekerde bekletilir.
- Tencereye alınan portakalların üzerine bir bardak portakal suyu eklenerek, ocağa konulur.
- Oluşan köpükleri alınarak koyulaşıp, reçel kıvam alana kadar kaynatılır.
- Koyulaşan reçele limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
- Portakal dilimleri maşa yardımı ile alınıp, kavanoza üst üste yerleştirilip, üzerine şerbeti dökülerek kapağı kapatılarak ters çevrilir.
Nergiscigim böylesini yapmamıştım .Evde varken bir kavanoz olsun deyim bari.Ellerine sağlık.Pastaların üstünü süslerkende güzel olabilir.
YanıtlaSilBence de portakallar bitmeden dene Özay'cığım, cheesecakeler üzerinde de güzel oluyor.Teşekkür ederim, sevgiler.
SilNefis görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgilerimle.
Silmutfağın da sihirli sunumlar yapıyorsun gerçekten:) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTatlı cadı seyrederek büyüdük ya Hatice'ciğim, bu sihir merakı oradan geliyordur :) Çok teşekkür ediyorum.
SilBen de küçük parçalar halinde kesip yapmıştım hiç acısını almadan kat kat şeker bir gece beklet ertesi gün kaynattım köpük olmasın diye fındık kadar tereyağ attım içine ineceğine yakın limon sıktım, şahane oldu.
Silharika görünüyor,ellerinize sağlık..Çok severim,ben Adanalıyım,bizim oralarda narenciye çoktur ve portakal reçeli de çokça yapılır,gerçekten çok lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilGeçen sene epey aradıktan sonra portakal çiçeği bulup reçelini yapmıştım, siz ne şanslısınız bereketli topraklarda yaşıyorsunuz.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerinize saglık cok güzel
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Silsunum bir harika elinize saglık :) www.lezzettramvayi.com dan sevgilerimle
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık reçellere karşı zaafim var çok severim ama portakal recelini denemedim...
YanıtlaSilBen de ne aklıma gelse reçelini yaptığıma göre herhalde benim de reçel yapmaya zaafım var :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silne hoş görünüyor ellerine sağlık , bende yapmak istiyorum en kısa zamanda sevgiler
YanıtlaSilPortakalların zamanı geçmeden deneyebilirsiniz, çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.
SilÇok değişik bir tarif olmuş denemek lazım emeğinize sağlık afiyet olsun iyi günlerde tüketin sevgiler bıraktım...
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, genellikle portakal kabuğu reçeli yapıyordum ama portakalın bu hali de güzel oldu.Sevgilerimle.
SilHiç böyle portakal reçeli görmemiştim ama güzel bir fikir gibi geldi bana.
YanıtlaSilTadı aynı ama görünüşü farklı bir reçel, çok teşekkür ediyorum.Sevgiler.
SilEllerinize sağlık ,çok severim portakal reçelini.Sizin yönteminiz benimkinden farklıymış biraz..Denemek isterim..Sevgiler..
YanıtlaSilGeleneksel reçellerimizin yanında değişik alternatiflerde denemek lazım diye düşünüyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerinize sağlık muhteşem hemen alıp yemek istiyor insan sevgiler.
YanıtlaSilTatlı niyetine bir reçel görüntüsü değil mi :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silgüzel olmuş dilim olarak ellerine sağlık
YanıtlaSilBu da portakalın bir değişik versiyonu Müjgan'cığım :) Sevgiler.
SilTadının enfes olduğuna eminim. Reçel ustası anneme yeni bir tarif bildireyim :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Teşekkür ederim.Annenizin değişik reçellere ilgisi varsa, reçel arşivime bir bakmasını öneririm belki aralarında denemedikleri vardır.Annenizin de eline sağlık, sevgilerimle.
SilBiz portakalı bir kez kaynatırız. Turunç olduğunda kaynatarak değiştiriyoruz suyunu. Dilimli portakal hiç yapmadım. Aslında bloğumda hala portakal reçeli tarifi yok :)) çok şık ve lezzetli görünüyor. Afiyetle yiyin.
YanıtlaSilPortakal kabuğu kalın olunca üç kez kaynattım ama aslında bir kez de yetebilir, çünkü o hafif acımsı tadı seviyorum.Bende de portakal kabuğu reçeli vardı bu ikinci tarif oldu.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilNergis hanim tesadufen katkuma hakkinda bilgi aradigimda sizinle karsilasdim
YanıtlaSilCok ilginc fikirleriniz var receller bir harika birazdan bende deniycem ins becerebilirim:)
Çok teşekkür ederim, umarım deneyince de beğenirsiniz :) Sevgilerimle.
SilPortakal reçelini bile görsel bir şölene çevirmişsiniz. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhan bey, o sizin güzel görüşünüz :)
SilHarika gozukuyor.. cilek ve visnenin haricinde pek recel tuketmem.. Fakat bu receli denemek istiyorum..Ellerinize saglik..
YanıtlaSilBen de tam tersine, ondan reçel nasıl olur, bundan nasıl olur derken tadımlık reçeller yapmaktan geleneksel reçellerimize pek sıra gelmiyor :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilPortakallar rende yapılmamış gibi duruyor ...
YanıtlaSilYanlışmı görüyorum acaba😐
Portakallar kalın kabukluydu ve ben turuncu rengi koruması için yüzeysel olarak rendelediğimden öyle görünüyor olabilir ama siz isterseniz tamamını rendeleyebilirsiniz.
SilHandan ben.... teşekküürler😍😍
YanıtlaSilRica ederim :)
SilHarika görünüyor . Çok severim ama cesaret edip deneyememistim. Sizin tarifinizle bugün yapacağım . Teşekkürler 😘😘😘
YanıtlaSilUmarım yapıp beğenmişsinizdir :)
SilDenedim çok güzel oldu reçelim. Arkadaşlarımda çok beğendller ve denediler. Telekkür ederim. Sevgiler 😍 sema kendirci
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, Sema hanımcığım, sizin de ellerinize sağlık.Afiyet olsun :)
Sil