Simit çörek tarifi
Mayalı çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
Eskiden evde her zaman yaş maya bulunmadığından pek fazla mayalı hamurlu tarifler yapmazdım ama instant mayalar çıktıktan sonra yaptığım mayalı hamurlara değişik şekiller vermek bana terapi gibi gelmeye başladı.Daha önce yaptığım; közlenmiş biberli çörek, domatesli peynirli simit, çikolatalı cevizli çörek, ayçiçeği böreği, yıldız çöreği, örgülü çörek, ayçiçeği çöreği gibi tariflere şekil vermek size uğraştırıcı geldiyse, istediğiniz iç malzemesini kullanarak ınstant mayalı çörekler yapmaya, yapılışı en kolay simit çörek yaparak başlayabilirsiniz.
Mayalı çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
Eskiden evde her zaman yaş maya bulunmadığından pek fazla mayalı hamurlu tarifler yapmazdım ama instant mayalar çıktıktan sonra yaptığım mayalı hamurlara değişik şekiller vermek bana terapi gibi gelmeye başladı.Daha önce yaptığım; közlenmiş biberli çörek, domatesli peynirli simit, çikolatalı cevizli çörek, ayçiçeği böreği, yıldız çöreği, örgülü çörek, ayçiçeği çöreği gibi tariflere şekil vermek size uğraştırıcı geldiyse, istediğiniz iç malzemesini kullanarak ınstant mayalı çörekler yapmaya, yapılışı en kolay simit çörek yaparak başlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket Dr.Oetker ınstant maya
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 2-3 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 150-200 gram tuzsuz lor
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesler haşlanıp, soyulur, sıcakken çatalla parçalanır.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar çevrilir.
- Ezilmiş patatesler, tuz, baharat ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek iç hazırlanır.
- Un, ınstant maya, toz şeker geniş bir kap içinde karıştırılır.
- Yumurtanın akı, süt, zeytinyağı ve su da eklenir.
- Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp on dakika bekletilir.
- Fırın kağıdı üzerinde merdane ile hamur dikdörtgen açılır.
- Hamurun uzun kenarı boyunca, bıçakla bir veya iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
- Kesilmeyen kısıma patatesli iç malzemesi uzun rulo gibi yayılır.
- Hamur kesilen şeritlere kadar rulo yapılıp, kesilen şeritler de üzerine sarılır.
- Bu şekilde bırakılır veya iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir.
- Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.
- Oluşan şeritlerin birine susam, birine çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat kadar pişirilir.
Böyle emek verilerek yapılan tarifleri çok takdir ediyorum. Emeklerinize sağlık
YanıtlaSilO kadar güzel çörek şekilleri var ki, ben de dayanamayıp devam ediyorum :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilGörseli harika olmuş eminim lezzeti de öyledir ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkürler, çöreklerin önce şekli ilgimizi çekiyor değil mi :) Teşekkürler, sevgiler.
SilŞahane gözüküyor :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sevgiler.
Silvarya mükemmel olmuş deneyeceğim bu sıralar aklımdan geçiyordu tarifde iyi oldu :) Teşekkürler Lezzet Tramvayi.comdan sevgiler
YanıtlaSilLink verdiğim diğer çörek tariflerime de bakarsanız, belki daha değişik bir çörek de denersiniz. Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silharikaaa görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilHarika bir emek ve şahane bir sunum..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSevgilerle
Çok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.
SilGötüntü harika içinde de patates var eminim tadı da nefistir...
YanıtlaSilBen de patatesli tarifleri sevince, ya patatesli ya peynirli yapıyorum.Teşekkürler, sevgiler.
SilGörüntü süper yine:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Saadet hanımcığım, sevgilerimle.
SilÇok güzel gözüküyor elinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silharika olmuş yine:) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler :) Sevgiler.
SilEllerinize sağlık. görüntü mükemmel.. Tadını da tahmin edebiliyorum..:) Sevgiler....
YanıtlaSilHamuru poğaça hamuru olarak da kullandığım bir hamur olduğundan, lezzetli ve şekil vermeye uygun bir hamur.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilValla cok lezzetli gorunuyor denemek lazim
YanıtlaSilEllerinize saglik ;)
Çok teşekkürler.Bence de en azından bir hafta sonu kahvaltısı için denemelisiniz.Sevgilerimle.
Silayyy şahane olmuş görüntüye bayıldım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilUfak dokunuşlarla değişik şekiller verilebilen bir hamur.Teşekkürler, sevgiler.
SilCok guzel yine sahane bir sunumla karsi karsiyayiz.ELlerine saglik canim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özay'cığım :) Sevgiler.
Silellerine sağlık güzel bir şekli olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
SilHamur olsunda bana hic farketmiyor, ellerine saglik, cok güzel olmus
YanıtlaSilSizin ekmekleriniz kadar olmasa da ben de çöreklerle terapi yapıyorum :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilGörüntüsü muhteşem mutlaka tadı da öyledir, denemek lazım :)
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyelim Ege'ciğim :) Sevgiler.
SilÇok güzel görünüyor,ellerinize sağlık:
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Sil