22 Mart 2015 Pazar

SİMİT ÇÖREK

Simit çörek tarifi
Mayalı çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
     Eskiden evde her zaman yaş maya bulunmadığından pek fazla mayalı hamurlu tarifler yapmazdım ama instant mayalar çıktıktan sonra yaptığım mayalı hamurlara değişik şekiller vermek bana terapi gibi gelmeye başladı.Daha önce yaptığım; közlenmiş biberli çörek, domatesli peynirli simit, çikolatalı cevizli çörek, ayçiçeği böreği, yıldız çöreği, örgülü çörek, ayçiçeği çöreği gibi tariflere şekil vermek size uğraştırıcı geldiyse, istediğiniz iç malzemesini kullanarak ınstant mayalı çörekler yapmaya, yapılışı en kolay simit çörek yaparak başlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker ınstant maya 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı ılık süt 
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
İç malzemesi:

  • 2-3 adet haşlanmış patates 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 150-200 gram tuzsuz lor 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı:
  • Patatesler haşlanıp, soyulur, sıcakken çatalla parçalanır.
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar çevrilir.
  • Ezilmiş patatesler, tuz, baharat ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek iç hazırlanır.
  • Un, ınstant maya, toz şeker geniş bir kap içinde karıştırılır.
  • Yumurtanın akı, süt, zeytinyağı ve su da eklenir.
  • Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp on dakika bekletilir.
  • Fırın kağıdı üzerinde merdane ile hamur dikdörtgen açılır.
  • Hamurun uzun kenarı boyunca, bıçakla bir veya iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
  • Kesilmeyen kısıma patatesli iç malzemesi uzun rulo gibi yayılır.
  • Hamur kesilen şeritlere kadar rulo yapılıp, kesilen şeritler de üzerine sarılır.
  • Bu şekilde bırakılır veya iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.
  • Oluşan şeritlerin birine susam, birine çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat kadar pişirilir.

36 yorum:

  1. Böyle emek verilerek yapılan tarifleri çok takdir ediyorum. Emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel çörek şekilleri var ki, ben de dayanamayıp devam ediyorum :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Görseli harika olmuş eminim lezzeti de öyledir ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, çöreklerin önce şekli ilgimizi çekiyor değil mi :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. Şahane gözüküyor :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. varya mükemmel olmuş deneyeceğim bu sıralar aklımdan geçiyordu tarifde iyi oldu :) Teşekkürler Lezzet Tramvayi.comdan sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Link verdiğim diğer çörek tariflerime de bakarsanız, belki daha değişik bir çörek de denersiniz. Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  5. harikaaa görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Harika bir emek ve şahane bir sunum..Ellerinize sağlık..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. Götüntü harika içinde de patates var eminim tadı da nefistir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de patatesli tarifleri sevince, ya patatesli ya peynirli yapıyorum.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. Görüntü süper yine:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Saadet hanımcığım, sevgilerimle.

      Sil
  9. Çok güzel gözüküyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. harika olmuş yine:) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık. görüntü mükemmel.. Tadını da tahmin edebiliyorum..:) Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamuru poğaça hamuru olarak da kullandığım bir hamur olduğundan, lezzetli ve şekil vermeye uygun bir hamur.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  12. Valla cok lezzetli gorunuyor denemek lazim
    Ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Bence de en azından bir hafta sonu kahvaltısı için denemelisiniz.Sevgilerimle.

      Sil
  13. ayyy şahane olmuş görüntüye bayıldım ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak dokunuşlarla değişik şekiller verilebilen bir hamur.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  14. Cok guzel yine sahane bir sunumla karsi karsiyayiz.ELlerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık güzel bir şekli olmuş

    YanıtlaSil
  16. Hamur olsunda bana hic farketmiyor, ellerine saglik, cok güzel olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin ekmekleriniz kadar olmasa da ben de çöreklerle terapi yapıyorum :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  17. Görüntüsü muhteşem mutlaka tadı da öyledir, denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda deneyelim Ege'ciğim :) Sevgiler.

      Sil
  18. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık:

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...