Peynirli çörek tarifi
Peynirli çörek nasıl yapılır
Peynirli burma çörek tarifi
Günün hangi saatinde olursa olsun yenilebilecek bu peynirli çörekleri beslenme saatinde yemeleri için çocuklarınızın yanına koyabilir veya çay saatlerinizde, kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.İki hamurun arasındaki peynirler hamur burulurken biraz dağılıyor ama en son dağılan peynirleri çöreklerin boşluklarına tekrar yerleştirebilirsiniz.
Malzemeler:- 4,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet instant kuru maya
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Beyaz peynir veya lor
- Maydanoz
- Kımızı pul biber
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Çörekotu
- Un derince bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
- Şekerli ılık süte instant maya eklenip, karıştırılır.
- Tereyağı, ılık su, zeytinyağı, yumurta ve tuz da eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulup, sıcak bir yerde üzeri örtülerek yarım saat bekletilir.
- Hamur iki parçaya ayrılır.
- Parçalar unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık 30x50 santim ölçülerinde merdane ile açılır.
- İç malzemesi hazırlanır.
- Pekmeze su eklenip, biraz sulandırılır.
- Hamurun birine iç malzemesi yayılıp, ikinci hamur tam üzerine yerleştirilir.
- Hamurun uzun kenarı boyunca iki parmak kalınlığında on adet şerit kesilir.
- Uç kısımlarından tutularak ve iç malzemesinin dökülmemesine dikkat edilerek şeritler burulur.
- Burulan şeritler kendi etrafında gül böreği gibi çevrilip, ucu alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Burma işlemi sırasında dökülen peynirli iç malzemesi varsa, tekrar boşluklara konulur.
- Üzerine pekmezli su fırça ile sürülüp, çörek otu serpilir.
- Kabarması için tepside bir saat kadar bekletilir.
- Önceden 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Tercihen sıcak servis edilir.
Ellerine sağlık nefisssss görünüyor.
YanıtlaSilPeynirli çörek ,börek yada poğaça farketmez afiyetle yenir.
Sevgilerimle.
Bence de farketmez, hamurişlerinden vazgeçemiyoruz değil mi :) Çok teşekkürler.
SilMis kokusu geliyor insanın burnuna Nergiscmmm..ellerine ve okurken bile kokusunu hissettiren diline sağlık♡umarım boğazındaki ağrı da çabucak geçer, dilbilengiller geçmiş olsun der;)))))
YanıtlaSilKoku sizin eve kadar geldi mi yoksa Dilek'ciğim :) Teşekkür ederim canım biraz istirahatle daha iyiyim, sevgiler.
Silellerinize sağlık,çörekler çok lezzetli görünüyor..kesinlikle deneyeceğim bunu:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Silharika gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum :) Sevgiler.
SilMuhteşem bir lezzete benziyor ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilHamur işi olur da güzel olmaz mı Gülten hanımcığım, çok teşekkür ediyorum.Sevgiler.
Silnefis olmuşlar.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilBen poğaçaların üzerine çok fazla yumurta sürmeyi sevmiyorum. Onun için pekmezli su fikri çok hoşuma gitti. Burma şekli de çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık... Sevgiler...:)
YanıtlaSilBen pek çok hamurişinin üzerine pekmez sürüyorum gayet güzel oluyor, yumurta sevmiyorsanız alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.Sevgilerimle.
SilEnfes görünüyor bir arkadasımda yemiştim tadınada bayılmıştımmm ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilBen de seviyorum bu tarifi, teşekkürler.
SilYemeklerindeki görselliğe bayılıyorum. Belki hepimizin bildiği tarifler-malzemeler ama malzemeye verdiğin şekim bambaşka.Ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Saadet hanımcığım, ufak dokunuşlarla bazen çok farklı sonuçlar çıkabiliyor, sevgilerimle.
Silçok güzel kızarmışlar ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilBiraz da pekmezin etkisi :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilBu böreği ben bu şekil de ya tahinli yada haşhaşlı yaparım.. peynirli de güzel olmuştur eminim.. ellerinize sağlık.. canım çekti.. sevgiler
YanıtlaSilAslında tahinlisini ben de daha sık yapıyorum ama peynirlisi de güzel oluyor.Sevgilerimle.
SilElinize sağlık nefis gözüküyor..
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
Silharika bir görüntü ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum,sevgiler.
SilEline sağlık Nergiscim :))
YanıtlaSilTeşekkürler Teijim :)
Silwow diyorum tek kelime ile harika..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
Silelinize sağlık vallahi rejimi bozacağım bu gidişle
YanıtlaSilNe güzel başlayabildiyseniz :) Başarılar diliyorum, sevgiler.
SilHarikaa görünüyor:) Emeğine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgiler.
SilNergis'im bakarken kilo alınmaz deyip hayran hayran bakıyorum:)))))
YanıtlaSilellerine sağlık canım o kadar baştan çıkarıcı duruyor ki.
Geçtiğimiz günlerde oğlum ve gelin kızım yemeğe gelmişlerdi börek yaptım biz de tadına baktık gerisini onlara koydum götürdüler ev de bıraksak affetmeyeceğiz çünkü:))
Hatice'ciğim en güzelini yapmışsın, bu tarz yiyeceklerin evde durması tehlikeli.Bir parça yiyip bırakmak lazım ama nerede :)
SilNefis görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
Silçok göz kamaştırıcı enfes bir lezzet ellerine sağlıksevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
Silçörekleriniz değişik olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
İç malzemesini değiştirerek daha değişik çörekler yapmaya da uygun bir hamuru var, teşekkür ediyorum.Sevgiler.
Sil