Karnabahar suyuna tarhana çorbası tarifi
Karnabahar çorbası nasıl yapılır
Eskiden karnabahar salatası yaptığımız zaman, haşlama suyuna biraz tarhana biraz da karnabahar çiçeklerinden ekleyerek çorbasını yapardık.Şimdilerde evde benden başka bu çorbayı seven olmadığı için, karnabahar haşladığımda düzgün çiçeklerini salata için ayırıp, diğer yerlerini ezerek kendime kadar da olsa çorbasını yapıyorum.Siz de, karnabaharın haşlama suyunu dökmeyip bu çorbayı deneyebilirsiniz.
Malzemeler: - 1 adet orta boy karnabahar
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kurutulmuş acı biber
- Tuz
- Karnabahar iyice yıkanıp, 15 dakika haşlanır.
- Çiçekleri salata için ayrılır.
- Tarhana soğuk su içinde biraz bekletilip, inceltilir.
- Sıcak haşlama suyuna, inceltilmiş tarhana eklenir.
- Biberler de eklenip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Servis kasesine alınıp, üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Ben çok seviyorum çorbasını ama tarhana konduğunu bilmiyordum Geçenlerde de blogda paylaştım galiba. Zaten bana çorba olsun yeter.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKış aylarında çorba bizim için de olmazsa olmazlardan, sebzelerin haşlama suyunu da değerlendirmek için benzer çorbaları biz tarhanalı yapıyoruz.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık Nergiz hanım farklı tarifler denemeyi seven biri olarak tariflerinizi rahatlıkla yapıyorum çorba tarifi için de teşekkürler sevgiler:-):-):-).
YanıtlaSilÇorba tarifi size farklı gelmiş olabilir ama aslında bizim buralarda bildim bileli yapılan ve sevdiğim çorbalardan, umarım siz de beğenirsiniz.Yorumunuz ve takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim, sevgilerimle.
SilTarhana ve karnıbahar.. Aslında bu tarhana bir mucize değilmi? Her çorbaya anlam katıyor bence.. ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum.Tarhananın kendisi bir mucizeyken bir de böyle çeşitler yaratmışlar, ne zengin bir mutfak kültürümüz var değil mi ?
Siltam sağlık deposu olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilSebzelerin haşlama suyunu da değerlendirmek için hem sağlıklı, hem de pratik tariflerden biri :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilSebzelerin haşlama suyunu da değerlendirmek için hem sağlıklı, hem de pratik tariflerden biri :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Siltarhanayla daha bir zengin olmuş bende tarhanayla yapayım elnize sağlık
YanıtlaSilUmarım o halini de seversiniz :) Teşekkür ederim, sevgiler.
SilDaha önce yapmadım tarhana kullanarak. Daha çok beşamel sos ile seviyoruz ama tarhana ile çok değişik güzel bir tat çıkar bence de.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBiz hep tarhanayla yapıyoruz, öyle seviyoruz, bir deneyin belki beşamel sosludan daha çok seversiniz.Teşekkürler, sevgiler.
SilÇorbasını bilmiyordum açıkçası Nergizcim. Karnıbahar sevilir bizde.Çorbasını da yapayım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler
Bu şekilde haşlama suyu da değerlendirilmiş oluyor Şeniz'ciğim, karnabahar seviliyorsa çorbasını da severler sanıyorum.Teşekkürler, sevgilerimle.
SilElinize sağlık..Denenmek üzere not edildi teşekkürler..
YanıtlaSilYaptıktan sonra ki yorumu bekliyorum :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilBen hiç denemedim eminim çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de her yerde bilinir sanıyordum ama yorumlardan anladığım pek bilinen bir çorba değilmiş :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Sil