5 Mart 2015 Perşembe

KARNABAHAR ÇORBASI

Karnabahar çorbası tarifi
Karnabahar suyuna tarhana çorbası tarifi
Karnabahar çorbası nasıl yapılır
     Eskiden karnabahar salatası yaptığımız zaman, haşlama suyuna biraz tarhana biraz da karnabahar çiçeklerinden ekleyerek çorbasını yapardık.Şimdilerde evde benden başka bu çorbayı seven olmadığı için, karnabahar haşladığımda düzgün çiçeklerini salata için ayırıp, diğer yerlerini ezerek kendime kadar da olsa çorbasını yapıyorum.Siz de, karnabaharın haşlama suyunu dökmeyip bu çorbayı deneyebilirsiniz.
Malzemeler:  
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Kurutulmuş acı biber
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Karnabahar iyice yıkanıp, 15 dakika haşlanır.
  • Çiçekleri salata için ayrılır.
  • Tarhana soğuk su içinde biraz bekletilip, inceltilir.
  • Sıcak haşlama suyuna, inceltilmiş tarhana eklenir.
  • Biberler de eklenip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Servis kasesine alınıp, üzerine  zeytinyağı gezdirilir.

19 yorum:

  1. Ben çok seviyorum çorbasını ama tarhana konduğunu bilmiyordum Geçenlerde de blogda paylaştım galiba. Zaten bana çorba olsun yeter.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış aylarında çorba bizim için de olmazsa olmazlardan, sebzelerin haşlama suyunu da değerlendirmek için benzer çorbaları biz tarhanalı yapıyoruz.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  2. Zehra Güneş5 Mart 2015 20:09

    Ellerinize sağlık Nergiz hanım farklı tarifler denemeyi seven biri olarak tariflerinizi rahatlıkla yapıyorum çorba tarifi için de teşekkürler sevgiler:-):-):-).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çorba tarifi size farklı gelmiş olabilir ama aslında bizim buralarda bildim bileli yapılan ve sevdiğim çorbalardan, umarım siz de beğenirsiniz.Yorumunuz ve takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim, sevgilerimle.

      Sil
  3. Tarhana ve karnıbahar.. Aslında bu tarhana bir mucize değilmi? Her çorbaya anlam katıyor bence.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Tarhananın kendisi bir mucizeyken bir de böyle çeşitler yaratmışlar, ne zengin bir mutfak kültürümüz var değil mi ?

      Sil
  4. tam sağlık deposu olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebzelerin haşlama suyunu da değerlendirmek için hem sağlıklı, hem de pratik tariflerden biri :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
    2. Sebzelerin haşlama suyunu da değerlendirmek için hem sağlıklı, hem de pratik tariflerden biri :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  5. tarhanayla daha bir zengin olmuş bende tarhanayla yapayım elnize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o halini de seversiniz :) Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  6. Daha önce yapmadım tarhana kullanarak. Daha çok beşamel sos ile seviyoruz ama tarhana ile çok değişik güzel bir tat çıkar bence de.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz hep tarhanayla yapıyoruz, öyle seviyoruz, bir deneyin belki beşamel sosludan daha çok seversiniz.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  7. Çorbasını bilmiyordum açıkçası Nergizcim. Karnıbahar sevilir bizde.Çorbasını da yapayım.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde haşlama suyu da değerlendirilmiş oluyor Şeniz'ciğim, karnabahar seviliyorsa çorbasını da severler sanıyorum.Teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil
  8. Elinize sağlık..Denenmek üzere not edildi teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıktan sonra ki yorumu bekliyorum :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  9. Ben hiç denemedim eminim çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her yerde bilinir sanıyordum ama yorumlardan anladığım pek bilinen bir çorba değilmiş :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...