Isırgan salatası tarifi
Dalagan salatası nasıl yapılır
Pancarlı ısırgan otu salatası tarifi
Ege mutfağında; börek ve gözleme içinde, değişik yemeklerde, çay ve salata olarak kendine her zaman yer bulan ısırgana ( dalagan ) adı üstünde ısırdığı, daladığı için çocukluk yıllarımda korkup, pek sıcak bakmasam da şimdilerde her gün yeni bir faydasını duyduğumdan en azından börek ve gözleme içi olarak kullanıyorum.Isırganların yapraklarını eldiven giyerek ayıklayıp, bir kaç su da yıkarsanız, elinizi ağzınızı yakıp, tahriş etmeden istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.Bu defa nar taneleri, pancar ve peynir dilimleriyle salatasını yaptım.Pancar turşusu ve nar taneleri de salataya ekşilik vereceğinden zeytinyağı ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 bağ ısırgan otu
- 2 adet pancarın turşusu
- 1 su bardağı nar taneleri
- 150 gram beyaz peynir
- Yarım limonun suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Elimize eldiven takarak ısırgan otlarının sadece taze yaprakları kopartılır.
- Yapraklar fazla zedelenmeden bir kaç defa iyice yıkanır.
- Süzgece alınıp, kuruması sağlanır.
- Pancar turşusu veya haşlanmış pancarlar, küp küp doğranır.
- Narlar tanelenir.
- Beyaz peynir küp küp doğranır.
- Malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alınır.
- Zeytinyağı, limon suyu, tuz karıştırılıp, yenileceği zaman sosu üzerine dökülür.
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYine mesleki görsel becerisine leziz bir tarif eklemiş ce gözümüzü damağımızı şenlendirecek güzel bir tarif paylaşmışsınız.
Sevgilerimle.
Ne güzel şeyler yazmışsınız :) Çok teşekkür ediyorum.Sevgiler.
Silısırgan otu çok faydalı ama hiç yemedim..merak ettim doğrusu :)
YanıtlaSilHer yerde bulunabilecek bir ot, bir şekilde değerlendirin bence.Teşekkürler.
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
Silçok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilGörüntü nefis elinize sağlık.. ısırganı bu şekilde tüketirken zor olmaz mı merak ettim..
YanıtlaSilYıkanınca yakıcı özelliği kalmıyor ama yıkarken mutlaka eldiven kullanın :) Teşekkürler.
SilGörüntü süper ama ben nedense soğuğum bu ota karşı. Bahçadakileri hep yolup atıyorum ki otları da genelde çok severim...
YanıtlaSilAslında ne kadar şanslısınız :) Tazecik ısırganları en azından börek içi olarak kullanın Saadet hanımcığım.
SilÇok besleyici ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık süper tarifler paylaşıyorsun bayılıyorum :)
YanıtlaSilTakip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Sevgiler.
SilHarika ısırganotu nu çok kullanmama rağmen böyle bir salata yapmamıştım . Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBir de böyle deneyin :) Teşekkürler, sevgiler.
SilHem göze hemde damaklara şenlik olacak bir salata olmuş.elinize saglık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle.
SilRenklere bayıldım. Nasıl yenebilir yakmaz mı diye merak ettim. meğer yıkanınca yakması gidiyormuş. Bilmiyordum. Çok faydalı bir besin. kesinlikle tüketilmesi gerek.. Sevgiler..
YanıtlaSilYIkanıncaya kadar yakıyor ama eldiven ile yıkayıp, yapraklarını kopartmanızı öneririm.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilHep korkmuştum ısırgan dalamasından bahçede de hep beni bulur dalarlardı açıkcası cesaretim yok toplamaya :)
YanıtlaSilBenim de çocukluğum aynı şekilde geçti, nerede nerede beni bulur bacaklarımı dalardı :) Ama salatasını deneyin derim , sevgilerimle.
SilGörüntüsü çok güzel. Aynı zamanda korkunç :D Isırgan diyince çekiniyor insan. Ama dikkatlice yıkayıp denemeli bu faydalı otu. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYıkandıktan sonra korkulacak bir şey kalmadığını göreceksiniz ama sadece yapraklarını kullanın gene de :) Teşekkürler, sevgiler.
Silısırgan otunun şifası narın enfes vitamini ve bereketi ile çok iştah acıcı harika bir salata ellerine sağlık sevgiler,
YanıtlaSilÇok da sağlıklı bir salata, çok teşekkürler, sevgiler.
SilNe güzel bir tarif. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den❤
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum.Umarım denediğinizde de seversiniz, sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık :) Görüntüsü harika eminim tadı da çok güzeldir :)
YanıtlaSilPancar ve nar taneleri ile daha da güzel oldu .) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silbu salata çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilIsırgan bulursanız denemenizi öneririm :) Sevgiler.
SilBir de Egeliler elleri yakar ama romatizmayı önler derler. :) Herhalde motve etmek için olacak. Ben saltasını duymamıştım, birkaç kere çorbasını yaptım. Senede bir veya iki kere yenmesi gereken yiyecekler sınıfından. Ellerinize sağlık her zaman ki gibi çok şık.
YanıtlaSilGerçekten öyle derler doğru mudur bilmem :) Bence bir de salatasını deneyin, en azından değişik ve sağlıklı bir alternatif olur.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilSüper görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum :) Sevgiler.
SilPeki ısırgan yerken dalamıyor Cvp verirseniz çok sevinirim
YanıtlaSilIsırganı yıkarken ve yapraklarını ayıklarken eldiven kullanırsanız yıkadıktan sonra yakıcı özelliği kalmıyor :)
Sil