Kazayağı kavurması tarifi
Yumurtalı kazayağı kavurması nasıl yapılır
Kazayağı nasıl pişirilir
Pazarda diğer otlara göre daha az rastladığım kazayağı otunu bulunca hemen aldım ve kavurup, yumurta kırdım.Eğer bulabilirseniz, yemeğini yaparak, kavurup yumurta kırarak veya börek içi olarak hazırlayıp, lezzetinin yanında pek çok faydası da olan bu otu tüketebilirsiniz.
Yumurtalı kazayağı kavurması nasıl yapılır
Kazayağı nasıl pişirilir
Pazarda diğer otlara göre daha az rastladığım kazayağı otunu bulunca hemen aldım ve kavurup, yumurta kırdım.Eğer bulabilirseniz, yemeğini yaparak, kavurup yumurta kırarak veya börek içi olarak hazırlayıp, lezzetinin yanında pek çok faydası da olan bu otu tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 demet kazayağı
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Kazayakları ayıklanıp yıkanır, süzgece konulup suyu süzdürülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada ince kıyılmış kuru soğanlar ve sarımsaklar biraz pembeleştirilir.
- İrice doğranmış kazayakları da eklenip, kısık ateşte otlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
- Kavrulunca yumurtalar kırılır, tuzu da eklenip pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın karabiber ve kırmızı pul biber eklenir.
- İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Çok severim ama maalesef buralarda belli başlı otların dişinda çeşit bulunmuyor :( çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ....
YanıtlaSilBaharla birlikte burada otlar da çoşar herhalde, çok şanslıyız ki çoğu otu pazarda bulabiliyoruz.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silçok severim , ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, keşke teknoloji biraz daha gelişse de sevenlere de ikram edebilme olanağımız olsa ,sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık. Çocukluğumuzda gördüğüm bir bitki. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, neyse ki buralarda halen bulunuyor.Sevgiler.
SilEllerine sağlık, yufka ekmeği arasına dürüm yapasım geldi :)
YanıtlaSilYufka ekmeğe dürüm de güzel olur değil mi :) Sevgiler, teşekkürler.
SilOyyy nasıl özlemişim bu görüntüyü,maalesef burada ege otlarını bulamıyorum,annem de çok güzel yapardı.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de uzun yıllar Ankara'da yaşadım, maalesef bulunmaz hatta bilinmez bile :( Ne diyelim umarım siz de bir gün Ege'ye dönersiniz.Sevgiler.
SilBende rastlıyorum bu sıralar farklı otlara ellerinize sağlık.. Egenin farklı ot tarifleri ile yumurtalı sohbetlere , lezzetlere sağlıkla.
YanıtlaSilEgenin her otu güzel, şimdi de çoğaldı her tarifi deneriz artık :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilNergiz hanım ben bu otun ismini ilk defa duydum merak ettim bu otun başka bi ismi varmı tarif için teşekkürler elinize sağlık
YanıtlaSilGazyak ve su kazayağı da dediklerini duydum ama başka adı var mı bilemiyorum.Çok teşekkür ediyorum.
SilSizden öğreneceğim çok şey var gercekten :) hiç duymamıştım kazayağı otunu ve şahane görünüyor. Ot canavarı olarak bulmalıyım bu yeşili, ellerinize sağlık çok ve sevgiler çok çok...
YanıtlaSilRica ederim Öznur hanımcığım :) Kazayağını diğer otlara göre ben de daha az görüyorum.Benden de sevgiler selamlar, çok teşekkür ediyorum.
SilAntalya'ya geldiğimden beri hasretim ben elinize sağlık
YanıtlaSilAntalya'da iklim uygun olunca sanki orada da her şey yetişir gibi geliyor.Demek ki Ege gibisi yok :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilHiç duymadığım ve lezzetini bilmediğim bir ot. Bulursam hemen alıp deneyeceğim...
YanıtlaSilBaharla birlikte otlar bollaşınca bulabilirsiniz umarım.Teşekkürler, sevgiler.
SilBodrum'da çok olurdu çok sık da yerdik ama <İstanbul'da bulmak zor galiba. Her zaman ki gibi görüntü nefis. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKazayağına İzmir'de de çok sık rastlanmıyor ama gene de İstanbul'dan şanslıyız herhalde :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silneffis gözüküyor... deniycem teşekkürler...
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz, sevgilerimle.
Sil