Trabzon hurması reçeli nasıl yapılır
Hurma reçeli tarifi
Cennet hurması veya Trabzon hurması adıyla bilinen ve vitamin, mineral içeriği yönünden çok zengin olan bu meyvenin yumuşaklarından marmelat, sert olanlarından ise reçel yapabilirsiniz. Ben cennet hurmasını meyve olarak da sevdiğimden reçelini de sevdim. Reçel için kullanacağınız hurmalar çok sert ve gece şekerde bırakıldığı halde fazla sulanmamışsa yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 500 gram cennet hurması
- 2 su bardağı toz şeker
- 1-1,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Karanfil
- Hurmalar yıkanıp, elma dilimi gibi veya küp küp dilimlenir.
- Üzerine toz şeker dökülüp, bir gece sulanması için bekletilir.
- Derin bir tencereye hurmalar, su ve karanfiller eklenir.
- Hurmalar çok sert ise yarım su bardağı daha su eklenir.
- Ocağın altı kısılıp, kısık ateşte köpükleri alınarak kıvam alana kadar kaynatılır.
- Limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Sıcakken kavanozlara doldurulup, ters çevrilir.
Bizim evden eksik olmayan bir meyve ama bana tadı o kadar buruk geliyor ki yediğimde ağzım yüzüm kayıyor, reçeli nasıl olur merak ettim şimdi.:) Anneme söyleyeyim yapsın, vitamininden öyle faydalanalım.:)
YanıtlaSilAslında sert olanların tadı buruk, olgun olanlar buruk değil ama bir de reçel veya marmelat olarak deneyin, umarım o halini seversiniz :) Teşekkürler, sevgiler.
Silçok sevdiğim bir meyvedir ama reçelini hiç düşünmemiştim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle
Teşekkür ederim Şeniz'ciğim, eğer meyvedeki o burukluğu sevmiyorsan şeker sayesinde reçelde o burukluk da kalmıyor.Sevgiler.
SilReçeli de buruk oluyor malesef bende denedim olmuslarindan yapmak lazım herhalde
SilGörüntü aynı olsa da çok farklı tatları olan bir meyve, olgun olanlardan kullanırsanız buruk olmaz sanıyorum.
SilHarika bir blog ; tebrikler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler, her zaman beklerim :)
SilELİNİZE SAĞLIK TARİFİNİZ ÜZERİNE YAPTIM.ÇOK GÜZEL BİR TAT VE FARKLI,TEŞEKÜRLER MUHTEREM HANIMEFENDİ.SAYGILARIMLA
YanıtlaSilDeneyip, yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim.Size de afiyet olsun :)
SilNe kadar sure ters kalacak ve nerede saklamaliyiz
YanıtlaSilReçel kavanozu soğuyana kadar dokunmadan ters olarak bekletiyorum, daha sonra düzeltip kilerde veya serin bir yerde bekletebilirsiniz.Ben reçeli küçük kavanozlara yaptığım için genelde bir iki kahvaltıdan sonra reçel bitiyor ama gene de açtığım kavanozu buzdolabında saklıyorum.
Silİçine karanfil koymadan yapılsa olurmu karanfil kokusunu hiç sevmiyorum.Ama reçel harika gorunuyor.ellerinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Karanfili koku vermesi için koymuştum siz isterseniz tarçın çubuğu veya ıtır yaprağı koyup sonra geri alabilirsiniz yada hiç birini koymadan da yapabilirsiniz.Kolay gelsin, sevgiler.
SilBerbat oluyor denemeyin
YanıtlaSilNuray hanım yorumlar ben izin verdikten sonra yayınlanıyor yani sizin bu selamsız sabahsız yorumunuzu yayınlamayabilirdim ama sanıyorum bu yorumu bana değil de bu reçeli yapacakları tarihi bir hatadan döndürmek için yazmışsınız o zaman amme hizmetiniz yerini bulsun yayınlayayım diye düşündüm.Yalnız benim bildiğim bu meyvenin bir çok değişik tatta olanı, olgunu, serti hatta çikolatalı diye satılanı var siz hangisiyle denediniz yada siz yapamamış olabilir misiniz acaba çünkü sizden önceki yorumlarda yapıp beğenenler de var okudunuz mu bilmem ? Gerçi sorun sizin beğenip beğenmemeniz değil, sorun sizin üslubunuz...
SilCok sevdigimiz bir meyve recelinide deneyecegim
SilHarika çok güzel oldu Allah neler yatatmis biz insanlara kiymetini bilmek lazım tarif için çok teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkürler, size de afiyet olsun.
SilCennet elmasi harika bir meyve. Bunun receli de güzel olur. Yalnız ham olanini kullanirlarsa buruk bir tad olur. Yenmez.olgunlaşmis olmali.
YanıtlaSilBence de olgunlaşmış olan meyvelerden yapmak lazım :)
SilBir kaç yıl önce yapmıştım ve harika olmuştu şimdi yeniden deniycem İNŞALLAH yine güzel olur ve ismim RABİA
YanıtlaSilSize de kolay gelsin, sevgilerimle...
SilMeyvenin kendi ayri receli ayri guzel oluyor.Çok seviyorum lezzetini.Elinize sağlik.Ben pismesine yakin biraz pekmez koyuyorum.Rengi ve lezzeti cok daha güzel oluyor.
YanıtlaSilİyi fikirmiş :) Pekmezle besleyici değeri daha da fazla olur, sizin de ellerinize sağlık.
Sil