9 Aralık 2014 Salı

CENNET HURMASI REÇELİ

Cennet hurması reçeli tarifi
Trabzon hurması reçeli nasıl yapılır
Hurma reçeli tarifi

     Cennet hurması veya Trabzon hurması adıyla bilinen ve vitamin,  mineral içeriği yönünden çok zengin olan bu meyvenin yumuşaklarından marmelat, sert olanlarından ise reçel yapabilirsiniz. Ben cennet hurmasını meyve olarak da sevdiğimden reçelini de sevdim. Reçel için kullanacağınız hurmalar çok sert ve gece şekerde bırakıldığı halde fazla sulanmamışsa yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 500 gram cennet hurması 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1-1,5 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
  • Karanfil 

Yapılışı:
  • Hurmalar yıkanıp, elma dilimi gibi veya küp küp dilimlenir.
  • Üzerine toz şeker dökülüp, bir gece sulanması için bekletilir.
  • Derin bir tencereye hurmalar, su ve karanfiller eklenir.
  • Hurmalar çok sert ise yarım su bardağı daha su eklenir.
  • Ocağın altı kısılıp, kısık ateşte köpükleri alınarak kıvam alana kadar kaynatılır.
  • Limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Sıcakken kavanozlara doldurulup, ters çevrilir.

25 yorum:

  1. Bizim evden eksik olmayan bir meyve ama bana tadı o kadar buruk geliyor ki yediğimde ağzım yüzüm kayıyor, reçeli nasıl olur merak ettim şimdi.:) Anneme söyleyeyim yapsın, vitamininden öyle faydalanalım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sert olanların tadı buruk, olgun olanlar buruk değil ama bir de reçel veya marmelat olarak deneyin, umarım o halini seversiniz :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. çok sevdiğim bir meyvedir ama reçelini hiç düşünmemiştim. Ellerine sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeniz'ciğim, eğer meyvedeki o burukluğu sevmiyorsan şeker sayesinde reçelde o burukluk da kalmıyor.Sevgiler.

      Sil
    2. Reçeli de buruk oluyor malesef bende denedim olmuslarindan yapmak lazım herhalde

      Sil
    3. Görüntü aynı olsa da çok farklı tatları olan bir meyve, olgun olanlardan kullanırsanız buruk olmaz sanıyorum.

      Sil
  3. ELİNİZE SAĞLIK TARİFİNİZ ÜZERİNE YAPTIM.ÇOK GÜZEL BİR TAT VE FARKLI,TEŞEKÜRLER MUHTEREM HANIMEFENDİ.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyip, yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim.Size de afiyet olsun :)

      Sil
  4. Ne kadar sure ters kalacak ve nerede saklamaliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçel kavanozu soğuyana kadar dokunmadan ters olarak bekletiyorum, daha sonra düzeltip kilerde veya serin bir yerde bekletebilirsiniz.Ben reçeli küçük kavanozlara yaptığım için genelde bir iki kahvaltıdan sonra reçel bitiyor ama gene de açtığım kavanozu buzdolabında saklıyorum.

      Sil
  5. İçine karanfil koymadan yapılsa olurmu karanfil kokusunu hiç sevmiyorum.Ama reçel harika gorunuyor.ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Karanfili koku vermesi için koymuştum siz isterseniz tarçın çubuğu veya ıtır yaprağı koyup sonra geri alabilirsiniz yada hiç birini koymadan da yapabilirsiniz.Kolay gelsin, sevgiler.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Nuray hanım yorumlar ben izin verdikten sonra yayınlanıyor yani sizin bu selamsız sabahsız yorumunuzu yayınlamayabilirdim ama sanıyorum bu yorumu bana değil de bu reçeli yapacakları tarihi bir hatadan döndürmek için yazmışsınız o zaman amme hizmetiniz yerini bulsun yayınlayayım diye düşündüm.Yalnız benim bildiğim bu meyvenin bir çok değişik tatta olanı, olgunu, serti hatta çikolatalı diye satılanı var siz hangisiyle denediniz yada siz yapamamış olabilir misiniz acaba çünkü sizden önceki yorumlarda yapıp beğenenler de var okudunuz mu bilmem ? Gerçi sorun sizin beğenip beğenmemeniz değil, sorun sizin üslubunuz...

      Sil
    2. Cok sevdigimiz bir meyve recelinide deneyecegim

      Sil
  7. Harika çok güzel oldu Allah neler yatatmis biz insanlara kiymetini bilmek lazım tarif için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Cennet elmasi harika bir meyve. Bunun receli de güzel olur. Yalnız ham olanini kullanirlarsa buruk bir tad olur. Yenmez.olgunlaşmis olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olgunlaşmış olan meyvelerden yapmak lazım :)

      Sil
  9. Bir kaç yıl önce yapmıştım ve harika olmuştu şimdi yeniden deniycem İNŞALLAH yine güzel olur ve ismim RABİA

    YanıtlaSil
  10. Meyvenin kendi ayri receli ayri guzel oluyor.Çok seviyorum lezzetini.Elinize sağlik.Ben pismesine yakin biraz pekmez koyuyorum.Rengi ve lezzeti cok daha güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikirmiş :) Pekmezle besleyici değeri daha da fazla olur, sizin de ellerinize sağlık.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...