Elma reçeli tarifi
Elma reçeli nasıl yapılır
Amasya elmasından bütün dilimli reçel tarifi
Geçen günlerde bütün dilimler halinde portakal reçeli yaptıktan sonra aynı şekilde elma reçeli de güzel olur diye düşünerek; mis kokulu, kıpkırmızı, minik Amasya elmalarından da reçel yaptım. Özellikle lor üzerinde tatlı niyetine de yenilebilecek bir reçelim daha oldu ama baharla birlikte diyet hayalleri kurarken iyi mi oldu bilmiyorum :) Ben, Julie'nin bana hediye getirdiği kalp şeklindeki çekirdek çıkarıcı ile minik kalpler çıkardım ama siz aynı aletten bulamaz iseniz, elmaları parçalamadan sadece çekirdeklerini çıkarmak için, pazarlarda bile satılan çekirdek çıkarıcı aletlerden kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram Amasya elması
- 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- Amasya elmaları iyice yıkanıp, kabukları soyulmadan bir parmak kalınlığında dilimlenir.
- Ortadaki çekirdekli kısımlar elma çekirdeği çıkarma aparatı yardımıyla bastırılıp, çıkartılır.
- Çekirdekleri çıkartılan elma dilimleri kararmaması için, biraz limon sıkılmış su dolu bir kabın içinde bekletilir.
- Tencereye konulan suyun içinde şeker iyice eriyene kadar kaynatılır.
- Limonlu su içinden alınan elma dilimleri süzülerek, şurubun içine eklenir.
- Tarçın çubuğu ve karanfiller de eklenip, fazla karıştırmadan arada köpükleri alınarak kaynatılır.
- Elma dilimleri şeffaflaşıp, reçel kıvamı alan kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
- Kavanozların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde, reçel kavanoza doldurulur.
Çok güzel görünüyor sunuma bayıldım ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
SilReçel zaten harikada çekirdek çıkarıcılara da ayrıca bayıldım.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNe güzel aletler üretiyor bu tasarımcılar değil mi Özay'cığım, gerçi evlerimizden mutfak malzemeleri artık taşıyor ama :)
SilArkadaşım görüntüsü harika ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Çiğdem'ciğim, sevgiler.
SilKalpli kalpli çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.
SilŞekiller de bir harika..:) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sevgiler.
SilEllerine sağlık canım. Renkleri ne kadar canlı görünüyor. Mis gibi kokar.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Zaten Amasya elmasının rengi çok hoş, pişince biraz değişti ama gene de beğendim ben de, teşekkür ediyorum.Sevgiler.
SilŞahane. Çelenk pasta dan sonra bu elmalar da harika . Şekillendirme aletlerinizede bayıldım.
YanıtlaSilHiç aklıma gelmemişti benim elmaları bu şekilde güzelleştirmek. Bravo diyorum. sevgiler
Haribo da rakip görünmemize rağmen çelenk pastamın altına yaptığınız olumlu yorum için ben de size bravo diyorum :) Çok çok teşekkürler, sevgiler.
SilAmasya elması sevmeyen biri olarak bu şekilde değerlendirmek benim için de iyi fikir oldu. Ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilAmasya elması sevilmez mi, bence de bari bu şekilde değerlendirin :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silhımm çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silne güzel tarifler veriyorsunuz..ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTakip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Sevgilerimle.
SilHer tarifiniz sunumunuz harika bu da diğerleri gibi nefis... Ayrıca aletler de çok güzel...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Mutfağa ilgimi bilenler sağ olsunlar hediye olarak böyle güzel şeyler bulup getiriyorlar :) Teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık canım aparatların da süper güzel. afiyetle tüketin.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hatice'ciğim, sevgiler.
SilRecelin sunumu çok guzel olmus eminim tadida oyledir 😉
YanıtlaSilFarklı bir dokunuş olsun istedim.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilFarklı bir dokunuş olsun istedim.Çok teşekkürler, sevgiler.
Sil