Arapsaçı kavurması nasıl yapılır
Yumurtalı arapsaçı kavurması tarifi
Egenin en bilinen en sevilen otlarından karışık ot kavurmalarının, karışık ot böreklerinin olmazsa olmazı arapsaçıdır.Arapsaçının keskin aromasını biraz azaltmak için taze yeşil soğanla veya pırasa ile kavurup yumurta kırabilir yada daha önce yaptığım arapsaçlı enginar, arapsaçlı kuru fasulye yemeği, karışık otlu börek, çalkama, arapsaçlı haydari tariflerinden birini yapabilirsiniz.
Malzemeler: - Yarım kilogram arapsaçı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet yumurta
- Yoğurt
- Pul biber
- 2 diş sarımsak
- Arapsaçı ayıklanıp,yıkandıktan sonra süzgeçte süzdürülür.
- Kuru soğan ve taze soğanlar kıyılıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Kıyılan arapsaçları eklenir, kapağı kapatılarak yumuşayana kadar arada karıştırılarak kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir.
- Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Yumurtalar kırılarak biraz karıştırılır.
- Tuzu, karabiberi eklenir.
- Yumurtalarda piştikten sonra istenirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, sıcak servis edilir.
çok lezzetli görünüyor... Afiyet olsun.. :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilYoğurtla yenilen ot kavurmaları nefistir. Cacık denilir ya onlara. Tek farkları içerikteki ot. O da hakkıyla fark. Kokusu,
YanıtlaSillezzeti ile.
Çok teşekkürler :)
Arapsaçı kokusu ve tadıyla girdiği her yerde fark yaratan bir ot gerçekten :)
Sil