Karanfilli tarçınlı kurabiye tarifi
Pekmezli kurabiye tarifi
Sadece karanfil ve tarçının verdiği o mis gibi koku sebebiyle bile yapılıp, çay saatlerinizde yer alabilecek bu kurabiyeyi ister benim gibi minik armutlar görüntüsünde yada rulolar haline getirip bıçakla verev keserek şekil verip pişirebilirsiniz.
Malzemeler:- Yarım su bardağı toz şeker
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 tatlı kaşığı toz karanfil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Tane karanfil
- Oda sıcaklığındaki tereyağı diğer malzemelerle karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri streçlenip biraz dinlendirilir.
- Elimize aldığımız hamur parçalarına minik armut şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üstlerine birer karanfil tanesi batırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Fırından çıkıp, soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.
Yapsam bir türlü yapmasam bir türlü şimdi bu nefis tarifi :))))
YanıtlaSilBence yapın ama diyetteyseniz bir tanecik yiyin :) Sevgiler.
SilPekmez güzel fikir... ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilHem de besleyici ve sağlıklı :)Çok teşekkürler
SilÇok nefis görünüyor ellerinize sağlık (mualla süllü öksüzler)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Mualla hanım :) Bekdik.blogspot.com adresine ulaşılamıyor, neden acaba
Silkaranfilli kurabiyeler şekil itibariyle de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilYemesi de dolu dolu güzel oldu :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.
SilKeşke bende bu kadar marifetli olabilsem :D Sizi takibe aldım sizi de bloguma beklerim http://tembelprenses.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) Eminim siz de güzel şeyler yapıyorsunuzdur, sevgilerimle...
Sil