Elmalı semerkant kurabiyesi nasıl yapılır
Elmalı kurabiye tarifi
Yaz aylarının başında yaptığım Semerkant kurabiyesini epey zaman sonra ancak paylaşabiliyorum.Bu ölçülerle kırk adet kurabiye çıktığından , isterseniz siz yarım ölçü olarak da yapabilirsiniz.Ben şekillerini çok beğendim ama biraz el oyaladığından vaktiniz yoksa daha önce başka bir tarifini paylaştığım klasik elmalı kurabiye gibi de şekillendirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- 5-6 adet elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, zeytinyağı karıştırılır.
- Toz şeker, buğday nişastası, kabartma tozu ve azar azar un da eklenerek hamur yoğurulur.
- Üzeri streçlenerek 15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Elmalar soyulup, rendenin iri gözüyle rendelenir.
- Toz şeker de eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tarçın ve dövülmüş ceviz de eklenip, soğuması beklenir.
- Dinlenmiş hamur on eşit bezeye ayrılıp üzeri örtülür.
- Her beze iki yağlı kağıt arasında yaklaşık pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır.
- Açılan her beze bıçakla dört parçaya ayrılır.
- Her parçaya bıçakla çizikler atılır.
- Her parçanın ortasına soğumuş elmalı cevizli içten bir tatlı kaşığı dolusu konulur.
- Hamurun bir ucu elmalı içe doğru, diğer ucu da onun üzerine kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kontrol edilerek pişirilir.
- Pişen kurabiyeler tel ızgara üzerine alınıp, soğutulur.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.
bu kurabiye sırf şekli için bile yenir. karika görünüyor. tarif de muhteşem.. :) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBence de şekli çok hoş oluyor, elmalı kurabiye seviyorsanız denemelisiniz :) Çok teşekkürler, sevgiler...
Sil