Hibiskus çayı nasıl yapılır
Yeşil çaylı hibiskus çayı tarifi
Antioksidan, C vitamini ve demir deposu olarak bilinen ekşimsi lezzetli bu çayı kış gecelerinde şifa niyetine demleyebilirsiniz.Yalnız bu tarz içeceklerin faydası kadar bazı bünyelerde fazlasının zararları olabileceğini düşünerek günde iki bardaktan fazla içmemek gerekiyormuş, isterseniz yeşil çay, tarçın, karanfil eklemeden de yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 yemek kaşığı hibiskus çiçeği
- 1 yemek kaşığı yeşil çay
- 2 adet çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- 1 demlik kaynar su
Yapılışı:
- Hibiskus çiçekleri, yeşil çay, çubuk tarçın ve karanfil taneleri demliğe konulur.
- Üzerine kaynamış su eklenerek, demliğin kapağı kapatılarak sıcak kalması için havluyla sarılır.
- 15 dakika kadar demlendikten sonra süzülerek istenirse şeker ve sıcak su ilavesiyle servis edilir.
Hiç denemedim merak ettim bu Çayı mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHibiskus, aktarlarda değişik isimlerde satılıyor ( nar çiçeği, afrika bamyası çiçeği, mekke gülü, gül hatmi, amber çiçeği gibi ) Beğeneceğinizi umuyorum.Çok teşekkürler, sevgilerimle.
SilDaha önce denemedim. ama rengi harika görünüyor.
YanıtlaSilRengi çok güzel gerçekten, çok teşekkürler...
Sil