7 Şubat 2017 Salı

HİBİSKUS ÇAYI

Hibiskus çayı tarifi
Hibiskus çayı nasıl yapılır
Yeşil çaylı hibiskus çayı tarifi
     Antioksidan, C vitamini ve demir deposu olarak bilinen ekşimsi lezzetli bu çayı kış gecelerinde şifa niyetine demleyebilirsiniz.Yalnız bu tarz içeceklerin faydası kadar bazı bünyelerde fazlasının zararları olabileceğini düşünerek günde iki bardaktan fazla içmemek gerekiyormuş, isterseniz yeşil çay, tarçın, karanfil eklemeden de yapabilirsiniz. 
Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı hibiskus çiçeği 
  • 1 yemek kaşığı yeşil çay 
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 demlik kaynar su

Yapılışı:

  • Hibiskus çiçekleri, yeşil çay, çubuk tarçın ve karanfil taneleri demliğe konulur.
  • Üzerine kaynamış su eklenerek, demliğin kapağı kapatılarak sıcak kalması için havluyla sarılır.
  • 15 dakika kadar demlendikten sonra süzülerek istenirse şeker ve sıcak su ilavesiyle servis edilir.

4 yorum:

  1. Hiç denemedim merak ettim bu Çayı mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hibiskus, aktarlarda değişik isimlerde satılıyor ( nar çiçeği, afrika bamyası çiçeği, mekke gülü, gül hatmi, amber çiçeği gibi ) Beğeneceğinizi umuyorum.Çok teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil
  2. Daha önce denemedim. ama rengi harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi çok güzel gerçekten, çok teşekkürler...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...