Keçi ayağı nasıl yapılır
Keçi bacağı tarifi
Hamur kızartması tarifi
Keçi ayağı yada keçi bacağı da denilen çok eskilerden kalma bu hamurişi tarifini hafta sonu kahvaltılarına yada ani gelen misafirlere hemen yapabilir; yanında domates, zeytin ve çayla sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Malzemeler: - 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5-2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Kızartmak için zeytinyağı
- Yoğurt ve karbonat derin bir kapta karıştırılır.
- Oda sıcaklığındaki yumurta, zeytinyağı ve tuz da eklenip karıştırılır.
- Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar azar azar un eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üstü streç film ile kapatılarak 15 dakika kadar dinlendirilir.
- Hamur unlanmış tezgah üzerinde ince uzun şekilde yuvarlanır.
- İki ucundan çekilen hamur biraz yassılaştırılıp, bıçakla kesilir.
- Hamurun iki ucuna bıçakla çentikler atılır.
- Bol zeytinyağında iki tarafı çevrilerek kızartılır.
- Tercihen sıcak olarak servis edilir.
Adını beğendim :)
YanıtlaSilKeçi ayağına benzetildiğinden böyle bir ismi var sanıyorum :)
SilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
Sil