23 Şubat 2017 Perşembe

TAZE BAKLA YEMEĞİ

Taze bakla yemeği tarifi
Taze bakla yemeği nasıl yapılır
Bakla yemeği tarifi
Taze bakla kavurması tarifi
     Taze baklanın pişerken çıkardığı o kendine has kokusu bana bahar aylarının gelmekte olduğunu hatırlatır :) Taze bakla mevsimi de bahar gibi çok çabuk gelip, geçtiğinden mevsimini kaçırmadan şu sıralar pazarlarda bulunan tazecik baklalardan yemeğini veya çok az sıcak su ekleyerek kavurmasını yapabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 1 kilogram taze yeşil bakla 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3 yemek kaşığı kışlık domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 1 demet dereotu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
  • Baklalar yıkanıp, iki ucu kesilir.
  • Taneli olanların iç baklaları çıkartılır.
  • Baklalar istenen büyüklükte kesilip, hazırlanır.
  • Tencerede zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
  • Kış için hazırlanan şişe domateslerden üç yemek kaşığı veya bir yemek kaşığı domates salçası eklenir.
  • Baklalar ve tuz da eklenip, bir iki defa çevrilir.
  • Bir su bardağı sıcak su eklenip, kapağı kapatılarak baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ocaktan almadan önce karabiber ve ince kıyılmış dereotu eklenip, karıştırılır.
  • Tercihen yanında sarımsaklı yoğurt ile ılık olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...