Taze bakla yemeği nasıl yapılır
Bakla yemeği tarifi
Taze bakla kavurması tarifi
Taze baklanın pişerken çıkardığı o kendine has kokusu bana bahar aylarının gelmekte olduğunu hatırlatır :) Taze bakla mevsimi de bahar gibi çok çabuk gelip, geçtiğinden mevsimini kaçırmadan şu sıralar pazarlarda bulunan tazecik baklalardan yemeğini veya çok az sıcak su ekleyerek kavurmasını yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 1 kilogram taze yeşil bakla
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kışlık domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Baklalar yıkanıp, iki ucu kesilir.
- Taneli olanların iç baklaları çıkartılır.
- Baklalar istenen büyüklükte kesilip, hazırlanır.
- Tencerede zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- Kış için hazırlanan şişe domateslerden üç yemek kaşığı veya bir yemek kaşığı domates salçası eklenir.
- Baklalar ve tuz da eklenip, bir iki defa çevrilir.
- Bir su bardağı sıcak su eklenip, kapağı kapatılarak baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ocaktan almadan önce karabiber ve ince kıyılmış dereotu eklenip, karıştırılır.
- Tercihen yanında sarımsaklı yoğurt ile ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.