Çaylı tarçınlı kek tarifi
Çaylı kek nasıl yapılır
Pek çok şeyde olduğu gibi yemeklerin, keklerin de modası var :) Klasik tarifler hariç; bir dönem herkes tarafından yapılan bir tarif bir zaman sonra nasıl oluyorsa artık yapılmaz oluveriyor. Çaylı kek de bana göre bu tanıma uyan keklerden, bir zamanlar yaptık şimdilerde unuttuk :) Havalar soğumuşken bir bardak sıcak demli çayın yanına tarçın kokulu, cevizli bir kek yapıp hatırlatmak istedim.
Malzemeler:- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı demli çay
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Çay demlenip, süzülür, soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şekerle birlikte beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı ve soğumuş çay da eklenip çırpılır.
- Kabartma tozu, tarçın ve un da iki üç defa da eklenerek el çırpıcısı ile iyice karıştırılır.
- İrice parçalanmış cevizler de eklenerek yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişmeye yakın kürdan batırılıp kontrol edilerek yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.
- İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.
Vay be güzelmiş.
YanıtlaSilDenemeli.
Hem de tam kış günleri için harika bir tarifmiş. Ellerinize sağlık
Havalar soğuyunca çay, çayın yanında da kek olmadan olmaz :) Çok teşekkürler.
SilEskilerin en çok yaptığı kek çeşidi sanırım. Şimdi o kadar çok çeşidi çıktı ki unuttuk sanki bu tarifi. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTariflerinde modası var, hatırlatayım dedim :) Çok teşekkürler.
Sil