11 Kasım 2017 Cumartesi

ÇİÇEK POĞAÇA

Çiçek poğaça tarifi
Çiçek poğaça nasıl yapılır
Mayalı poğaça tarifi
     Havaların soğumaya başladığı şu günlerde çay saatlerinizde, hafta sonu kahvaltılarınızda ve çocuklarınızın beslenme çantalarında çiçekler açtırmak isterseniz bu çiçek şekli verilmiş poğaçalardan yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket instant kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 6,5 - 7 su bardağı un 
  • 250 gram lor 
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
  • Çörekotu 

Yapılışı:
  • Derin bir kaba un elenir.
  • Yumurtanın birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
  • Yumurtalar, instant maya ve tuzu eklenir. 
  • Ilık süt, su ve zeytinyağı da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri kapatılarak yarım saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, her biri çay tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır.
  • Lorlu, maydanozlu iç malzemesinden birer tatlı kaşığı kadar konulup kapatılır.
  • Ek yeri alta gelecek şekilde çevrilip üzerinden biraz bastırılır.
  • Orta kısmına kadar gitmeden bıçakla kenarlarından önce dört sonra araları tekrar dört kez kesilerek sekiz kesik atılır.
  • Kesilen her sekiz parça aynı yönde yan yan çevrilir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Yumurta sarısı sürülüp ortalarına çörek otu serpildikten sonra yarım saat de tepsi de mayalanmaya bırakılır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar kontrollü olarak pişirilir.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Bloğunuz harika...Özellikle tariflerinize bayıldım....

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...