Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır
Muhallebi tarifi
Muhallebi nasıl yapılır
Muhallebi pek çoğumuzun hayatta ilk yediği tatlılardandır herhalde, şimdiki gibi çeşit çeşit mamaların olmadığı günlerde anne sütünden sonra muhallebiye ve sebze çorbalarına geçilirdi. Ben de oğlum için, biraz da doktorumuzun önerisi ile buğday unu, pirinç unu, mısır nişastası ve buğday nişastasını birer ölçü karıştırıp un kokusu çıkana kadar kavurarak kavanozda saklar ve muhallebilerinde o karışım unu kullanırdım. Geçen yaz Sakız adasına gittiğimizde damla sakızı reçeliyle, damla sakızı da alınca ve aklıma da uzun zamandır muhallebi yapmadığım gelince, eski günlerin hatırına damla sakızlı bir muhallebi yapayım diye düşündüm.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 dolu yemek kaşığı damla sakızı reçeli
- 5-6 adet damla sakızı
- Antep fıstığı veya fındık
- Buğday nişastası ve pirinç unu biraz sütle karıştırılıp, açılır.
- Pirinç unu, buğday nişastası karışımı ve toz şeker tencereye konulur.
- Süt azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenip, topaklanmadan pişirilir.
- Damla sakızı reçeli de eklenir.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde dövülmüş damla sakızı da eklenerek ocaktan alınır.
- Mikserle bir kaç defa karıştırılıp kaselere paylaştırılarak soğuyunca servis edilir.
Ellerinize sağlık.. Leziz gözüküyor.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Silof of bayılırım not aldım deniycem tarifiniii :)
YanıtlaSilSakız kokulu muhallebi :) güzel oluyor gerçekten.Umarım tadını da beğenirsiniz, sevgilerimle.
SilNe güzel olmuştur...Ellerine sağlık.Afiyetle
YanıtlaSilÇok teşekkürler Şeniz'ciğim, sevgilerimle.
Sil