Kabak şayan nasıl yapılır
Bir kaç yıl önce İzmir'de Konak Pier Adabeyi Balık Restorantı'na gittiğimizde birbirinden güzel mezelerin yanı sıra Kabak Şayan adını verdikleri anneannelerinin tarifi ile yaptıkları bu mezeyi de tatmış ve beğenmiştik. Sonra ki günlerde bir kaç defa yapmama rağmen paylaşılmamış tariflerim arasında kaldığını görünce değişik bir meze arayanlar ve kabak sevmeyenlere bile sevdirecek güzel bir alternatif olur diye paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 3-4 adet kabak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- Kabaklar rendenin iri gözü ile rendelenir.
- İki yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz eklenerek suyunu tamamen çekip, hiç suyu kalmayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Servis tabağına yayılıp soğuması için bekletilir.
- Biraz tuz eklenerek dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt ve yoğurdun susuz tarafından alınarak pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır.
- Soğumuş kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
- Sos kabına iki yemek kaşığı zeytinyağı konulup, irice dövülmüş cevizler orta ateşte yakmadan kavrulur.
- Baharatlarda eklenip, bir iki kere çevrilerek yoğurdun üzerine dökülür.
çok güzel görünüyor.. kabak mevsimi bitmeden denemek lazım..
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz :) Çok teşekkürler.
Sil