Turp otu kavurması nasıl yapılır
Vruvez kavurması tarifi
Eşek turpu kavurması tarifi
Bu mevsimde pazar tezgahlarında en çok turp otu bulununca ben de her halini sevdiğimiz bu ottan her hafta alarak bazen turp otu salatası, bazen de karışık otlu börek içi veya yumurtalı kavurmasını yapıyorum. Aldığım otların sert ve kalın dallarını atıp otlarda çok taze olunca, ince ince kıyıp hemen kavuruyorum.Turp otunu kavurduktan sonra yumurta kırabilir veya sadece yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Malzemeler: - Yarım kilogram turp otu
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Turp otlarının sert dalları, sararmış yaprakları varsa ayıklanır.
- Bol suda köklerinde hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa yıkanarak süzgece alınır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında biraz pembeleştikten sonra ince ince kıyılmış turp otları ve tuzu da eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulur.
- Yumurtalar kırılıp, tavanın kapağı kapalı olarak pişirildikten sonra üzerine karabiber serpilerek sıcak servis edilir.
Ellerinize sağlık, ben de yapraklarını en körpeleri hariç tamamen sıyırıp, sapından salata yaparım ;-)) Limon-zeytinyağı-sarımsak eşliğinde, ağzım sulandı yine. Tam mevsimi...
YanıtlaSilAslında ben de turp otunun en çok salatasını severim.Tarifte kırmızı ile yazılan kısma tıklarsanız blogda önceden yaptığım turp otu salatası da var ama biz yaprakları sıyırmadan tamamından salata yapıyoruz belki de çok tazesine ulaşabildiğimizden :) Sizin de ellerinize sağlık.
SilMerhaba, çoğu tarifte salata için de kavurma için de turp otu haşlanıyor. Ben bu tarz otları haşlamama tarafındayım. Siz de haşlamamışsınız. Bu meselenin doğrusu yanlışı, eksisi artısı var mıdır? Melike
YanıtlaSilBu bölgede fotoğrafta da görüldüğü gibi çok taze kökleri fazla kalınlaşmamış turp otu bulabildiğimiz için kavurma öncesinde haşlamıyorum ama öylesini bulamazsanız haşlayabilirsiniz.
Sil