25 Kasım 2017 Cumartesi

KÜLLÜ KURABİYE

Küllü kurabiye tarifi
Küllü kurabiye nasıl yapılır
Kül kurabiyesi tarifi
Kül kurabiyesi nasıl yapılır
     Küllü kurabiye veya kül kurabiyesi adıyla bilinen kurabiyeyi ilk duyduğumda anneannelerimizin yaptığı gibi kül suyu kullanılarak yapılan bir kurabiye sanmıştım, meğer piştikten sonra pudra şekeri kakao karışımına bulanınca aldığı küllü görüntüden dolayı bu adı alıyormuş :) Siz de bizim gibi kurabiye seviyorsanız, çay saatleriniz için değişik görüntülü bu kurabiyelerden yapabilirsiniz.
Malzemeler: 

  • 1 adet yumurta 
  • 100 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 su bardağı un 
Üzerine: 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta karıştırılır.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu da bir kaç defada eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
  • Pudra şekeri ve kakao karıştırılıp, fırından çıkan kurabiyeler bu karışıma bulanır.
  • Kalan kakaolu karışımda üzerine elenerek, soğuyunca servis edilir.

4 yorum:

  1. harika görünüyor... çayla da ne güzel gider..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Çayın yanına mutlaka bir şeyler aranıyor değil mi :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...